Seară duhovnicească la Săsarm

pr. Paul Gavriloaie

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, preoţii din Cercul pastoral-misionar Mocod, coordonaţi de pr. Dan Vasile, s-au întâlnit duminică, 22 mai 2016, în Parohia Săsarm din Protopopiatul Năsăud. Începând cu ora 17.00, în Biserica cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, în prezenţa a numeroşi credincioşi, soborul celor 12 preoţi slujitori, alături de părintele paroh Şpaimoc Adrian Ionică, au săvârşit Taina Sfântului Maslu.

În cuvântul rostit la finalul slujbei, pr. Coprean Cornel-Gheorghe de la Parohia Nimigea de Sus a vorbit credincioşilor despre mărturisirea lui Hristos prin viaţa liturgică a Bisericii şi a evidenţiat că „în cult, în general, şi în Liturghia euharistică, în special, creştinii se sfinţesc şi primesc puterea pentru a deveni martori ai lui Hristos şi ai Evangheliei Sale în lume. Ei se răspândesc în lume nu pentru a rămâne în lume, ci pentru a aduce lumea în Biserică”. Apoi, părintele paroh Şpaimoc Adrian Ionică a mulţumit tuturor preoţilor prezenţi şi a precizat că această prezenţă a lor în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte este un act de mărturisire a lui Hristos.

Seara duhovnicească de la Săsarm se încadrează în activitatea misionară a Cercului preoţesc Mocod, fiind cea de a doua întâlnire din acest an. Următoarea întâlnire a preoţilor din Cercul pastoral-misionar Mocod va avea loc în Duminica a 7-a după Paşti, în Parohia Floreşti.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5