CERCUL PEDAGOGIC AL PROFESORILOR DE LIMBA GERMANĂ

La Galeriile ”Casa cu Lei”, în Salonul cu specific săsesc, s-a desfășurat Cercul Pedagogic al profesorilor, care predau limba germană în școlile din județtul Bistrița-Năsăud. În organizarea Inspectoratului Școlar Județean, prin inspector de specialitate, profesor Monica Buboly, în directa îndrumare a metodistei pentru disciplina limba germană, profesor, Brigitte Pop, a avut loc întâlnirea medodico-didactică pe semestrul al doilea, al anului școlar 2017- 2018, cu tematica propusă: rolul jocurilor în orele de limba germană și importanța cunoașterii culturii germane în context european.
Atmosfera locului și cea creată prin discuții au constituit piese importante pe ordinea de zi a activității profesorilor de limba germană. Aceștia au evidențiat importanța învățării limbii germane prin diferite jocuri, atent concepute, alese și puse în practică, în vederea însușirii tainelor limbii germane. Totodată, în momentul de față, cultura germană, tradițională și actuală, reprezintă o atracție pentru elevii care își propun să folosească cele învățate în studiile lor viitoare, în călătoriile lor sau chiar la locurile de muncă.
Caracterul Cercului Pedagogic a fost teoretic și practic în același timp, discutându-se pe marginea materialelor prezentate. A fost propusă înființarea unei reviste în limba germană, cu contribuții ale elevilor și ale profesorilor, din anul școlar 2018 – 2019, având ca sferă de cuprindere întreg județul.
Înainte de încheierea anului școlar, profesorii și-au dorit ”Schöne Ferien!” ( ”Vacanță frumoasă!” )

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5