Cercul pedagogic al profesorilor de limba germană
Într-o atmosferă de colegialitate, prietenească, de colaborare și respect, a avut loc Cercul pedagogic al profesorilor de limba germană din școlile județului Bistrița-Năsăud, unde se studiază această limbă modernă, mijloc de comunicare, de lectură a operelor în original, de crearea unor legături sociale, culturale, educaționale, de dialog deschis și comprehensiv și, nu în ultimul rând, de obținere a unor diplome și de frecventare a examenelor corespunzătoare.
Organizat de către Inspectoratul Școlar Județean Bistrița- Năsăud, prin prezența inspectorului școlar pentru limbi moderne, profesor, Cosmin Sima, și găzduit de Liceul cu Program Sportiv, Bistrița, responsabil de cerc, profesor Brigitte Pop, activitatea a avut o temă actuală și modernă: „Inteligența artificială în predarea limbii germane”, de tip work-shop, prin implicarea profesorilor prezenți în identificarea beneficiilor și a argumentelor „pro” și „contra” folosirii acestei descoperiri tehnologice, atât din partea elevilor, cât și a profesorilor. Au fost prezentate rezultatele lucrului în echipă, folosind foi de flip-chart, expuse și interpretate.
Pentru cunoașterea limbii germane, este importantă mai întâi însușirea vocabularului, a regulilor de gramatică, folosirea corectă a topicii, apoi dezvoltarea creativității pe bază de lecturi, a exprimării prin exerciții, fără a exclude nicio competență prevăzută la nivel european, înțelegerea textului ascultat, a celui citit, alcătuirea de mesaje, orale și scrise, precum și crearea de texte cu grad diferit de dificultate. Au fost invocate platformele educaționale folosite în predarea și învățarea interactive, care sunt parte a orei de limba germană, dinamică și antrenantă.
Au fost prezenți, contribuind fiecare cu experiența proprie și cu exemple din activitatea la clasă, următorii domni și doamne profesori: Alexandru Paladic, Silviu Onciu, Domnița Nistea, Elena Cîmpan, Anca Rai, Brigitte Pop, Adrian Miholca, Mihaela Rusu, Mirela Stupinean, Mihaela Cotuțiu, Oana Crișan, Amalia Chira.
Activitatea s-a încheiat cu un feed-back pozitiv, fiind necesare astfel de întâlniri, de schimburi, în care ideile circulă și dezbaterile, soluțiile contribuie la bunul mers al activității didactice.
Elena M. Cîmpan
Adaugă comentariu nou