Cererile de plată pentru sectorul zootehnic se depun în perioada 5-31 mai

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - Centrul Judeţean Bistriţa Năsăud, informează fermierii care intenţionează să solicite sprijin financiar în sectorul zootehnic, că începând cu acest an, vor putea depune o cerere unică de plată atât crescătorii de bovine cât şi crescătorii de ovine şi caprine, în perioada 5 Mai – 31 mai 2014.

Sesiunea de depunere a cererilor de sprijin va fi comună pentru solicitarea subvenţiilor, indiferent că sunt finanţate din bugetul de stat sau din bugetul comunitar.

,,APIA va întocmii planificări pe zile şi pe comune, pentru 14.000 de fermieri estimaţi, va disemina informaţia în teritoriu prin intermediul presei, primăriilor, asociaţiilor profesionale ale crescătorilor de animale şi colegiul medicilor veterinari, astfel încât potenţialii beneficiari să cunoască condiţiile specifice, criteriile de eligibilitate şi termenii de referinţă pentru acordarea acestor ajutoare.
Având în vedere că sesiunea de depunere a cererilor de sprijin are un termen scurt, rugăm fermierii să respecte planificările, care vor fi afişate la centrul judeţean, centrele locale arondate şi vor fi transmise primăriilor şi asociaţiilor profesionale ale crescătorilor de animale din judeţ”, ne informează Florin Căpraru, director executiv APIA BN.

Se preconizează că începând cu anul 2015, fermierii să completeze o singură cerere de sprijin, atât pentru suprafaţa de teren cât şi pentru sectorul zootehnic.

Totodată APIA informează că a efectuat în luna aprilie 2014, plata naţionala directă complementară în sectorul zootehnic, pentru cererile aferente anului 2013, specia bovine, pentru 7.463 de fermieri din judeţ.

Cuantumul plăţii pentru schema decuplată de producţie în sectorul lapte este de 92 lei/tona de lapte, iar pentru schema decuplată de producţie în sectorul carne este de 455 lei / cap animal. Suma totală plătită pentru aceste două scheme a fost de 25.632.183,70 lei.

De asemenea, s-a efectuat plata pentru un nr. de 7.048 de fermieri, pentru cererile aferente anului 2013, pentru schema de ajutor specific acordat producătorilor de lapte şi de carne de vită din zonele defavorizate, în sumă totală de 11.044.423,28 lei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5