Cetatea, în sărbătoare

Foto: Alexandru Căpitan

Cetatea Bistriţei a sărbătorit. Festivalul Serbările Bistriţei medievale 2013, organizat de Primăria Municipiului Bistriţa, Consiliul Local Bistriţa, Centrul Cultural Municipal “George Coşbuc” şi Asociaţia Bistriţa Medievală, cu sprijinul Centrului Judeţean pentru Cultură şi al Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud, al Asociaţiei saşilor bistriţeni din străinătate şi al Asociaţiei Nosner Land din Bistriţa s-a dovedit a fi un real succes. Începând cu parada la care alături de Florin Săsărman a fost prezent viceprimarul George Avram, dar şi cantautorul Gheorghe Ani, continuând cu târgul meşteşugarilor, domnii şi domniţele de pe pietonal, totul s-a dovedit a fi coborât, parcă, dintr-un basm.
Capul de afiş al ediţiei din acest an a festivalului medieval a fost concertul trupei sârbeşti Amaro Del, din Belgrad, o exuberantă şi sclipitoare sinteză a muzicii gipsy balcanice. Piesele formaţiei au fost pe gustul bistriţenilor prezenţi pe pietonal, la fel ca muzica interpretată de trupele NOSA, Eroii Veacurilor Apuse Ad-Hoc, ultima susţinând un miniconcert şi la Complexul Muzeal Judeţean, după deschiderea expoziţiei “Rochia de bal. Jurnal de modă veche”. Pe scena festivalului medieval bistriţean au urcat şi clujenii de la Whispering Woods, alături de grupul SteySha.
Cavalerul Hartmann, împreună cu juriul, a ales dintre domniţelor cetăţii, pe cea care s-a descurcat cel mai bine la probele la care a fost supusă.
Titlul de Domniţa Bistriţei 2013 l-a revendicat Roxana Muscari, pe locul doi, domniţa Bianca, iar pe al treilea, domniţa Maria. Florin Săsărman a reuşit să readucă, în cetate, spiritul de altă dată.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5