Cifra de afaceri a Teraplast, în creştere cu 6%

Teraplast Bistriţa (TRP) a revenit pe profit în primul semestru al acestui an, cu un câştig de 570.000 de lei (130.000 de euro), iar cifra de afaceri a crescut cu 6%, la 104,3 milioane lei (23,7 milioane euro).
Asta după ce în prima jumătate a anului trecut, compania a consemnat pierderi de 3,6 milioane lei şi o cifră de afaceri de 98,5 milioane lei.


     “Fiecare linie de business a evoluat în acord cu piaţa reprezentativă, excepţie făcând segmentul de instalaţii care a înregistrat o creştere semnificativă în primele şase luni ale anului. Noile strategii implementate pe fiecare linie de business au contribuit, de asemenea, la creşterea semnificativă a profitului din exploatare, de la 400.000 de lei în primul semestru din 2012, la 2,8 milioane lei în perioada analizată din 2013”, se arată într-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).


     Compania estimează că preţurile principalelor materii prime utilizate vor creşte uşor pe perioada verii, pentru ca în toamnă să stagneze, iar spre finele anului chiar să scadă.


     "În următoarea perioadă din 2013 mizăm în principal pe creşterea volumelor de vânzare pe pieţele externe. Pe piaţa internă, principalele oportunităţi de creştere a vânzărilor ar putea fi proiectele de infrastructură de mediu, aflate în derulare şi care beneficiază de finanţare nerambursabilă, proiectele de infrastructură rutieră, agricultură - investiţiile în sistemul de irigaţii, reabilitarea termică şi investiţiile imobiliare - în principal pe segmentul comercial şi de birouri. Pe piaţa internă vor exista, însă, câteva provocări importante în 2013 şi anume: posibilitatea blocării finanţărilor europene, arieratele statului, cursul valutar şi limitările de creditare, ca urmare a bonităţii deteriorate a aplicanţilor", se mai arată în comunicat.


     Cei mai mari acţionari ai companiei sunt Dorel Goia (34,2%), SIF Banat-Crişana (11%), Emanoil Viciu (8,4%) şi fondul de investiţii KJK Fund II (6,31%). KJK Fund II este înregistrat în Luxemburg şi este administrat de compania KJK Capital Management din Finlanda.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5