Teraplast şi-a redus pierderile. Cifra de afaceri, în creştere cu 5%

Compania Teraplast şi-a redus cu 1,99 milioane de lei pierderile în primul trimestru din 2013, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, de la 2,65 milioane lei, la 0,66 milioane lei. În aceeaşi perioadă, cifra de afaceri a crescut cu 5,09%, la 39,48 milioane de lei, anunţă compania pe site-ul propriu.

“Evoluţia companiei în primele trei luni ale anului 2013 a fost influenţată de sezonul rece prelungit şi de presiunea concurenţială, pe fondul volumelor scăzute. Cu toate că nu am atins nivelul bugetat, vânzările au fost pe un trend crescător. Cel mai important lucru realizat este că indicatorii de profitabilitate s-au îmbunătăţit, atât faţă de anul trecut, cât şi faţă de ce am bugetat pentru primul trimestru. În perioada următoare din 2013, ne propunem să continuăm îmbunătăţirea indicatorilor financiari ai companiei, printr-un control riguros al cos¬turilor şi printr-o politică conservatoare de creditare a partenerilor. În plus, măsurile de restructurare operaţională şi financiară, precum şi abordarea de noi pieţe, acţiuni deja implementate sau în curs de implementare, vor contribui semnificativ la creşterea viitoare a business-ului Teraplast”, declară directorul general Teraplast SA, Traian Simion.

Creşterea cu 5,09% a cifrei de afaceri înregistrată de Teraplast în primul trimestru din 2013 a fost susţinută de evoluţia tuturor segmentelor de business.

În comunicatul Teraplast se precizează că în următoarea perioadă din 2013, compania mizează în principal pe creşterea volumelor de vânzare pe pieţele externe.

“Pe piaţa internă principalele oportunităţi de creştere a vânzărilor ar putea fi proiectele de infrastructură de mediu, aflate în derulare şi care beneficiază de finanţare nerambursabilă, proiectele de infrastructură rutieră, agricultură - investiţiile în sistemul de irigaţii, reabilitarea termică şi investiţiile imobiliare - în principal pe segmentul comercial şi de birouri. Pe piaţa internă vor exista însă câteva provocări importante în 2013 şi anume: posibilitatea blocării finanţărilor europene, arieratele statului, cursul valutar şi limitările de creditare, ca urmare a împrumuturilor tot mai scumpe”, se mai arată în document.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5