Citeşte şi zâmbeşte cu Fundaţia Inocenţi!

Într-un societate în care toţi se întrec în a deveni eroi de prima pagină, într-o lume ahtiată după tot soiul de campanii, în spatele cărora se ascunde dorinţa de imagine, puţini mai au curajul de a face lucruri simple şi fireşti, de pildă, alegerea de a dona cărţi pentru copiii din mediul rural.

Ştii că în judeţul Bistriţa-Năsăud sunt copii care nu au cărţi de povestit sau de colorat? Ajută-i să intre în lumea cărţilor şi dăruieşte-le o carte nouă sau una de care nu mai ai nevoie.

Campania ,,Citeşte şi zâmbeşte” este iniţiată şi susţinută de Fundaţia Inocenţi, care derulează pentru al doilea an consecutiv această campanie.

,,Scopul acestui proiect este de a stimula interesul pentru lectură la copii în perioada preşcolară prin activităţi atractive / motivaţionale şi promovarea cărţii ca factor esenţial în educaţie, informare şi realizare socială, în cadrul unor campanii de lectură, cum ar fi - Ziua cititului”, ne-a comunicat Adela Cârcu, Fundaţia Inocenţi Bistriţa.

Şi aşa a început proiectul ,,Donează o carte”. Cu toate că Fundaţia Inocenţi putea să apeleze la sponsori pentru a cumpăra cărţile necesare, ,,inocenţii” s-au gândit că e mult mai bine să îi responsabilizeze pe cei din jurul lor.

Ieri, Inocenţii au poposit la Şcoala Generală nr.1 din Bistriţa pentru a ridica cărţile donate, cărţi care vor ajunge la copiii din localitatea Moruţ.

Inocenţii au reuşit un lucru extraordinar, au reuşit să lege prieteni între copiii care au donat cărţi şi beneficiarii acestui program, şi au mai reuşit ceva. Au oferit şansa de a descoperi cărţile….

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5