CNS „Cartel Alfa” B-N implicat în organizarea de cursuri de formare profesională

55 de salariaţi din judeţul Bistriţa-Năsăud au absolvit cursurile de formare profesională demarate de către Uniunea Sindicală Teritorială CNS „Cartel Alfa” Filiala Bistriţa-Năsăud. Proiectul vizat a demarat la începutul anului, şi acum este în curs de finalizare, şi are ca scop promovarea competitivităţii şi adaptabilităţii la locul de muncă în companiile vizate din judeţele Bistriţa-Năsăud, Maramureş şi Sălaj.

„Scopul proiectului a fost definit pornindu-se de la nevoile şi constrângerile existente în Regiunea Nord Vest, şi în mod special de la problemele şi nevoile cu care se confruntă majoritatea companiilor din aceste judeţe. În vederea atingerii scopului propus, echipa de proiect şi-a propus să furnizeze, pentru 15 companii din aceste judeţe, programe de formare profesională în domeniul resurselor umane, respectiv analist resurse umane pentru salariaţii din departamentele de resurse umane. La aceste cursuri au participat 45 de salariaţi, câte 15 în fiecare judeţ al proiectului. Pentru creşterea adaptabilităţii şi competitivităţii angajaţilor din aceste companii au fost organizate cursuri de formare profesională în domeniul European Computer Driving Licence (ECDL). Au fost organizate, în fiecare judeţ al proiectului două serii de cursanţă a câte 20 de salariaţi / serie. La finalizarea proiectului estimăm ca un număr de 120 de salariaţi să fie instruiţi şi certificaţi cu diplome ECDL, recunoscute la nivel naţional şi la nivel european. Astfel, proiectul va avea un impact pozitiv şi asupra comunităţilor locale, deoarece va facilita accesul la cursuri de formare profesională pentru toate categoriile de personal, în perspectiva învăţării pe tot parcursul vieţii”, ne-a declarat Doru Hodoş, preşedinte UST CNS „Cartel Alfa”, filiala Bistriţa-Năsăud.

Valoarea proiectului a fost de aproximativ 80.000 euro, din care peste 8.000 a fost contribuţia CNS „Cartel Alfa”, filiala Bistriţa-Năsăud. Au existat trei centre de formare profesională în domeniul utilizării calculatorului în Bistriţa, Zalău şi Baia Mare. Managementul proiectului a fost asigurat de echipa condusă de către coordonatorul de proiect desemnat de către solicitantul CNS „Cartel Alfa” BN. În cadrul echipei de proiect, partenerul CNS „Cartel Alfa”, filiala Maramureş, şi-a desemnat un consultant care a organizat şi coordonat activităţile din cadrul proiectului, iar partenerul SC CENTRU DE FORMARE, MANAGEMENT ŞI CONSULTANŢĂ SRL Bucureşti a realizat şi a răspuns de activitatea de instruire şi formare profesională ECDL şi partenerul IFES Cluj a realizat şi răspuns de activitatea de instruire şi formare profesională analist resurse umane.

„În Bistriţa, am colaborat la acest proiect cu trei firme, Iproeb, Teraplast şi Leoni, iar pe viitor ne dorim şi sperăm într-o mai bună colaborare cu parteneriatele. 40 de persoane au absolvit cursuri de formare profesională ECDL şi 15 persoane cursul de analist resurse umane. Media de vârstă a fost în jur de 40 de ani şi s-au arătat interesaţi atât bărbaţii, cât şi femeile. Este nevoie de astfel de certificate de formare profesională deoarece în momentul în care se vor face reduceri de personal, va fi nevoie şi de o reorientare profesională”, a concluzionat Doru Hodoş, preşedinte UST CNS „Cartel Alfa” BN.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5