Doru Hodoş: „Anul 2009 nu va începe cu reduceri de personal. Nu am înregistrat nicio notificare privind concedierile colective”

Având în vedere criza financiară mondială ce se repercutează şi asupra economiei româneşti, CNS „Cartel Alfa” B-N consideră că este imperios necesar ca actorii sociali din România, Guvern-preşedinte-clasa politică-confederaţii sindicale-confederaâii patronale, să acţioneze de comun acord pentru stabilirea celor mai potrivite soluţii pentru ca populaţia să resimtă cât mai puţin efectul crizei economice. „Ne arătăm disponibilitatea pentru stabilirea unui pact social pentru 2009. Dialogul Social este principala soluţie pentru că cele mai bune decizii cu implicaţii socio-economice se pot lua numai de comun acord, de către cei trei actori sociali” a afirmat Doru Hodoş, preşedinte UST CNS „Cartel Alfa” B-N.

Hodoş a ,ai precizat, că în judeţul nostru în prima perioadă a lui 2009 nu se vor face reduceri de personal, deoarece până în acest moment nu s-au înregistrat notificări din partea patronatelor, că s-ar face concedieri colective. Potrivit legii, notificările trebuie făcute cu 45 de zile înainte concedierilor.

„Trebuie să fie aplicate, în primul rând , măsuri de şomaj tehnic, cu o indemnizaţie de 75%. Solicităm angajatorilor să nu se grăbească în adoptarea unor măsuri care vizează reducerile de personal”, a încheiat Doru Hodoş, preşedinte UST CNS „Cartel Alfa” B-N.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5