Cod portocaliu de inundaţii până mâine dimineaţă, în Bistriţa-Năsăud

Bistriţa-Năsăud este sub Cod Portocaliu de inundații, până mîine dimineaţă, la ora 07:00. "Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, cedării apei din stratul de zăpadă, a precipitațiilor prognozate şi propagării, se pot produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Mureş – Someşul Mare – sector aferent aval s.h. Rodna – amonte s.h. Beclean, județul Bistriţa- Năsăud",informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. 

"Am activat CJSU și suntem cu toții în teren, monitorizăm activitatea și acționăm peste tot pe unde este nevoie! Colegii de la Instituția Prefectului, ISU Bistrița - Năsăud, IPJ BN, Jandarmeria Bistriţa intervin deja și știu cât este de important să acționeze în cel mai scurt timp! Vă rugăm să sunați la 112 în situații de urgență! Spor la treabă, colegi! Urmează o noapte lungă!”, transmite prefectul Ovidiu Victor Frenţ.

Nu mai puţin de 10 echipaje de pompieri militari (7 de la Detașamentul de Pompieri Bistrița și 3 de la Secția de Pompieri Năsăud) și toate echipele de voluntari (SVSU) de la unităţile administrativ-terioriale (UAT-urile) afectate sunt în teren pentru sprijinirea populației afectate de inundații. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență monitorizează în permanenţă situația operativa din județ și alocă echipajele necesare, in funcție de priorități, informează CJSU BN.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5