Cod roşu de inundaţii în Budacu de Jos

În localitatea Budacu de Jos au fost evaciate 20 de persoane din 9 gospodării, care au fost direcţionate la vecini sau rude care nu au casele expuse, informează Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud. 

Populația din comuna Budacu de Jos a fost anunțată prin Ro Alert cu privire la riscul de viituri majore, amenințare directă şi generalizată asupra siguranței persoanelor.

Sunt anunţate scurgeri importante de pe versanţi, creșteri semnificative de debite, Cod Roșu, informează Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud. 

***

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinul hidrografic Şieu, județul Bistriţa-Năsăud. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic: Budac. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5