Colindători la „Răsunetul”

Ne-au încântat cu frumoase şi autentice colinde româneşti, cu un port popular autentic Grupul de colindători „Telciu”.
Colindători valoroşi din com. Telciu, coordonaţi cu profesionalism de cunoscuta interpretă Domnica Dologa, alaturi de instrumentistul Valer Fodorca, ne-au colindat la redacţie, cu un repertoriu de colinde autentice, în frumoase costume populare, acompaniaţi de un viorist şi un acordionist, având în repertoriu Măruţ, mărgăritar, Colo-n sus şi mai în sus etc.
Au fost însoţiţi de Vasile Puica – directorul Liceului Tehnologic Telciu, Mihaela Vlaşin – director adjunct şi Ciprian Hortopan – coordonator educativ.
Pentru copiii de la „Lacrima” Bistriţa au adus 50 de pachete de la elevii claselor I-IV din Telciu, cu daruri oferite de aceştia.
Au colindat şi Inspectoratul Şcolar Judeţean B-N, fiind primiţi de prof. Camelia Tabără – inspector şcolar general şi de alţi inspectori, turneul continuând la Consiliul Judeţean B-N şi Instituţia Prefectului.

Un frumos grup de colindători, din clasele V-VIII, de la Şcoala Gimnazială „Iuliu Prodan” Bozieş, com. Chiochiş, coordonaţi de prof. Daniel Raţiu şi prof. Iulia Marti, ne-au gratulat cu un repertoriu de colinde străbune româneşti – „În grădina lui Ion” (culeasă de la bunicii din Bozieş şi Cheţiu), Haidaţi tăţi a lui Adam, Steaua etc.
Concertul de colinde s-a derulat şi la I.Ş.J. B-N, C.J. B-N, Instituţia Prefectului, la Mănăstirea Nuşeni şi la Căminul de Persoane Vârstnice Nuşeni.
Ansamblul artistic al şcolii a obţinut locul II şi Menţiunea I la Festivalul de Folclor de la Beclean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5