Laser

Colonizarea cosmosului şi punctele lagrange!

Colonizator cosmic, scriitorul de SF, cum suntem şi noi, sunt ingineri de idei avansate, anticipative, de inginerii viitorologi. E o mutaţie de Mileniul 3, cosmoartistul, şi în meseria de scriitor, ca şi formatul cărţilor, de la Galaxia Gutenberg la Galaxia Marconi, adică de la cartea de hârtie, vegetală, terestră, la cartea cosmică, CD, electronică. În realitatea 2010 pe care o trăim cu toţii, şi anume, colonizarea cosmosului, să analizăm proiectul fizicianului american F. Dyson sau Sfera Dayson. Prin anul 1960, crezând ca şi noi în existenţa cel puţin a unei civilizaţii extraterestre inteligente în jurul stelelor din univers, ce emit în infraroşu, fizicianul american a presupus existenţa unei super-civilizaţii capabilă, ştiinţific şi tehnologic, de a fi înconjurat steaua – soarele lor cu o sferă Dyson, reuşind să-i utilizeze, în totalitate, energia radiantă. Fizicianul imaginează şi în sistemul nostru solar modelarea de sfere închise, energetic, sfere Dyson, care să utilizeze întreaga energie a sistemului solar a stelei, a soarelui, după Kardaşeo, ajungând la o civilizaţie de gradul 2! Astfel, vor dispune de energie de la toate planetele sistemului solar închisă în sfera Dyson, viitoare miliarde de generaţii de locuitori de pe Terra, ori de pe Marte, Venus, Saturn ori Jupiter! Punerea în practică a captării energiei radiante a soarelui nostru ar putea avea loc în veacul următor, în secolul 22! Mai ales că după raportul clubului de la Roma, petrolul va dispare cam prin anul 2045, gazele naturale în 2060, ultimele rezerve de cărbune vor fi arse în 2200, uraniul va fi „pâinea energetică” în secolul 21, ultima centrală nucleară dispărând în 2300!!! Astfel că colonizarea cosmosului, energetică, este vitală pentru Republica Terra, pentru stelele noii umanităţi! Vom vorbi despre o economie cosmică, Homo Cosmicus Economicus, iar matematica are toate şansele de a fi limbă cosmică în conversaţiile galactice cu fraţii din spaţiu.

Apoi, terrienii, beneficiarii energiei termonucleare de fuziune a hidrogenului, vor efectua multiple zboruri cosmice pe hărţi stelare şi galactice, deschizând baze galactice miniere, energetice în cosmos, în oraşe spaţiale şi în staţii interstelare, construite în punctele Lagrange, puncte de libraţie în număr de 5 puncte fixe în spaţiu, de la L5 la L1! Sunt soluţiile ale celebrei probleme a celor 3 corpuri din astronomie.

Problema analizată de matematicianul J. Lagrange este relevantă pentru cazul sistemului pământ-lună, sub acţiunea căruia un obiect artificial, o staţie cosmică, plasate în punctele L1, L2 şi L5, situate coaxial cu astrele, sau L4 şi L5, când acestea formează cu centrul pământului şi al lunii triunghiuri echilaterale, este creditat cu proprietatea cosmică, că i se oferă o stabilitate gravitaţională mai mare. De aceea, aceste 5 puncte Lagrange sunt preferate pentru viitoarele colonii cosmice, baze de rachete, porţi stelare, oraşe spaţiale, de terrieni, pentru colonizarea cosmosului. Cât priveşte energia viitorului să mai visăm gândind idei de viitor şi la energia gravitaţională din Univers! E doar o chestiune de timp! Poate, de aceea, fizicianul Albert Einstein surprindea afirmând că „imaginaţia este mai importantă decât cunoaşterea”, referindu-se, ca şi scriitorul SF Jules Verne, ce scria „dictatorial”, că „Tot ce-şi poate imagina un om, ceilalţi, în timp, vor înfăptui, material”, la moştenirea genetică galactică, la cultura genetică galactică a rasei umane, având origini cosmice! De aici, din ADN-ul extraterestru al oamenilor, chemarea cosmică, odiseea cosmică a lor, de cetăţeni ai cosmosului, de colonizare a cosmosului! Şi redobândirea nemuririi cosmice, a vieţii veşnice, adică măsurată în timp cosmic şi nu doar terestru, a identităţii conştiinţei şi memoriei cosmice, a reîntoarcerii rasei umane la originile sale stelare, în casa galactică, la cosmoartă, în patria cosmică de unde vine, unde trăieşte şi unde merge! E drumul adevărului pentru noua omenie cosmică!!

Conform unui cod galactic, a unei etici galactice a păcii, luminii, armoniei şi iubirii, rasa umană trebuie să se transforme, să redevină o naţiune cosmică în marea familie galactică!

E singurul drum al mântuirii şi învierii, prin ştiinţele cosmice, prin zboruri interstelare cu rachete fotonice, anulând efectele timpului într-o viaţă cosmică cu longevitate galactică de cetăţeni-astronauţi ai cosmosului!

Noi credem în viitor, în stelele ştiinţifice ale noii umanităţi!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5