În cadrul unui ceremonial militar şi religios

Comemorarea eroilor martiri ai Revoluţiei din 1989, la Bistriţa

Festivitatea de comemorare a Eroilor Martiri din cadrul Revoluţiei din 1989, s-a desfăşurat în data de 22.12.2009, în cadrul unui ceremonial militar şi religios specific, în faţa troiţei, ridicată în memoria lor, amplasată în faţa Consiliului Judeţean şi a Prefecturii judeţului Bistriţa-Năsăud, în prezenţa unui numeros public şi oficialităţi.

Ceremonialul de comemorare a debutat cu trecerea în revistă a Gărzii de Onoare de la Brigada 81 Mecanizată de către prefectul judeţului Cristian Daniel Florin, fiind secondat de gen. de brigadă Ioan Manci, primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, reprezentanţii CJ BN şi alte oficialităţi.

A urmat intonarea Imnului Naţional de către Muzica Militară a Garnizoanei Bistriţa şi Garda de Onoare, după care s-a oficiat slujba de pomenire a eroilor alcătuită din soborul de preoţi PC preot protopop Alexandru Vidican, PC preot prof. Nicolae Feier şi PC preot paroh George Marica, o slujbă înălţătoare pentru sufletele eroilor plecaţi dintre noi acum 20 de ani.

În acordurile „Imnului eroilor” s-a trecut la depunerea de coroane de flori la troiţă de către cei prezenţi la festivitate. Au fost depuse coroane de flori din partea Asociaţiei 22 Decembrie 1989 din Bistriţa, Instituţia Prefectului, CJ BN, Primăria Bistriţa, Brigada 81 Mecanizată, ISU BN, Poliţia, IJJ BN, IŞJ BN, Penitenciarul Bistriţa, Direcţia Silvică, Direcţia Sanitară, PSD, PD-L, PNŢCD, Persoanele Vârstnice, Centrul Militar Judeţean, Direcţia Judeţeană Transmisiuni Speciale, Direcţia Judeţeană de Finanţe şi de către reprezentanţii altor instituţii descentralizate şi asociaţii.

Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea impecabilă a Gărzii de Onoare şi salutul profesionist şi inconfundabil al Muzicii Militare din cadrul brigăzii 81 Mecanizată.

A urmat o Adunare comemorativă desfăşurată în Sala de şedinţe a CJ BN, unde au fost omagiaţi eroii Revoluţiei din 1989 şi rolul care l-au avut prin jertfirea pentru libertate şi democraţie.

Cinste şi onoare eroilor martiri şi să nu-i uităm niciodată, jertfa lor supremă să rămână vie în amintirea noastră.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5