Comercianţii de flori şi legume-fructe în vizorul Protecţiei Consumatorilor

Comisarii bistriţeni de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au constatat abateri privind informarea consumatorilor, în urma verificărilor efectuate ieri în Piaţa Decebal. Potrivit comisarului şef, Dina Suciu, au fost controlaţi 18 operatori economici, dintre care 10 producători (doar doi erau din judeţul Bistriţa-Năsăud) şi 8 comercianţi. Iniţial, verificările au fost anunţate doar pentru „florărese”, însă controlul a fost extins şi în zona de comercializare a legumelor şi fructelor, deoarece comisarii au observat că măsurile dispuse acum două săptămâni nu au fost aplicate.

În fapt, au fost constatate neconformităţi privind afişarea denumirii producătorului, a produsului, a recomandărilor de plantare şi întreţinere sau a eventualelor riscuri previzibile, în cazul florilor.

Astăzi va fi finalizată activitatea de încheiere a proceselor-verbale, care vor fi comunicate operatorilor economici. Conform aceleaşi surse, în baza Ordonanţei de Guvern 21/1992, republicată, comercianţii şi producătorii evaluaţi riscă amenzi între 1000-10.000 lei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5