Comercianţii de petarde, în atenţia jandarmilor. Materiale pirotehnice confiscate

          Jandarmii aflaţi într-o acţiune de patrulare, s-au autosesizat joi, când la trecerea pe strada Calea Moldovei au depistat un bărbat, în vârstă de 42 de ani, care oferea spre vânzare mai multe tipuri de petarde. În urma verificărilor efectuate, jandarmii au găsit petarde interzise la deţinere, ca urmare i-au întocmit acestuia actele de sesizare, care au fost predate poliţiştilor pentru continuarea cercetărilor.

            Comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 si P1 către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani constituie infracțiune, conform Legii 126 din 1995, republicată, art. 37, lit.b. Materialele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării.

         Vânzarea articolelor pirotehnice se face numai de către persoane juridice autorizate în acest sens şi numai în locurile amenajate, în condiţiile legii. De asemenea, în această perioadă, părinţii sunt rugaţi să supravegheze mai atent copiii, deoarece sunt expuşi accidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

          Jandarmii bistriţeni vor executa în continuare astfel de acţiuni specifice pentru prevenirea unor asemenea fapte şi recomandă cetățenilor să nu achiziționeze materiale pirotehnice de la persoane neautorizate, deoarece manevrate necorespunzător, acestea reprezintă un real pericol pentru viaţa şi integritatea fizică, provocând un număr mare de victime în fiecare an. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5