Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Bistrița-Năsăud, control la Kauflandul de pe Calea Moldovei. Ce au constatat comisarii

Comunicat de presă CJPC BN

În urma apariției în spațiul public a unor imagini, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Bistrița-Năsăud s-a autosesizat și a desfășurat o acțiune de control privind respectarea prevederilor legale în domeniul protecției consumatorilor la operatorul economic Kaufland România (Bistrița str.Calea Moldovei).
Astfel, ca urmare a publicării unor imagini cu o rozătoare, la data și ora controlului efectuat de CJPC Bistrița-Năsăud, reprezentanții operatorului economic au închis în mod voluntar magazinul și au procedat la desfășurarea acțiunii de deratizare a întregii suprafețe, cu o firmă specializată, conform procesului-verbal de recepție a activităților de deratizare, dezinsecție și dezinfecție din data de 28.11.2023.

În urma acțiunii de verificare la Kaufland România, comisarii CJPC Bistrița-Năsăud au identificat și alte deficiențe, după cum urmează:
- comercializara unei cantități de carne tocată care nu avea elemente de identificare privind data limită de consum, fiind păstrată vrac, într-o tavă de inox fără respectarea prevederilor legale în acest sens,
- identificarea unor cutii cu ouă sparte sau crăpate,
- neafișarea prețurilor la unele produse, în mod vizibil și ușor de identificat,
- neafișarea prețurilor pe unitatea de măsură la unele produse preambalate conform legislației în vigoare.
Ținând cont de neregulile constatate, echipa de control a aplicat 4 amenzi contravenționale în cuantum de 30.000 lei și s-a dispus măsura opririi definitive a comercializării produselor neconforme.
Comisariatul Judetean pentru Protecția Consumatorilor Bistrita-Năsăud va desfășura în continuare atât acțiuni de verificare și control cât și acțiuni de consiliere la operatorii economici care desfășoară activități în județul nostru.
Vă reamintim faptul că ANPC a inițiat strategia de pregătire a operatorilor economici, prin control de fond voluntar inițiat de aceștia (îndrumare și consiliere fără sancționare pecuniară).

Aspectele invocate în cadrul acestui comunicat sunt ilustrate cu imagini realizate în timpul controlului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5