Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud: Beciuri, grădini, gospodării inundate; drumuri și poduri afectate de viituri

Comunicat de presă CJSU BN

Începând de vineri seara, în baza avertizării hidrologice COD ROȘU de inundații emis de ANMH, valabil pentru bazinul Someșului Mare amonte SH Rodna și bazinul r. Ilva, ISU Bistrița - Năsăud a trimis un mesaj prin sistemul RO Alert si a activat grupa operativă a unității. Simultan a fost activat CJCCI din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Din fericire, pe perioada manifestărilor hidrologice periculoase (viitură în zonele vizate) nu au fost înregistrate victime și nu au fost înregistrate situații care sa impună evacuarea persoanelor din locuințe/gospodarii.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrita Năsăud a desfășurat pe timpul noptii si la ora acestei informari misiuni de monitorizare a situației operative în unitățile administrativ teritoriale care sunt tranzitate de raurile Someș și Ilva, prin echipe mixte conduse de prefectul si subprefectul județului, precum si comanda ISU Bistrita Nasaud, dar și prin serviciile voluntare pentru situații de urgență din localitatile respective.

În funcție de situația operativă au fost luate masurile care s-au impus pentru sprijinirea populației afectate.

Punctual, pompierii militari și serviciile voluntare pentru situații de urgență au intervenit:
- Valea Vinului și Valea Frumoasa (Rodna) drumuri și podețe înfundate/colectate (SVSU)
- podet colmatat in loc. Cormaia (SVSU)
- pod inundat, 15 gospodarii izolate si evacuare apa de sub pod CFR, loc. Magura Ilvei (SVSU și ISU)
- drum erodat, oraș Năsăud (str. Podirei)
- podet colmatat în localitatea Maieru (SVSU)
- 6 beciuri inundate în localitatea Maieru (ISU)
- cca. 20 de grădini inundate Valea Mare și Șanț (SVSU)
- DN 17c colmatat pe raza localității Romuli (SVSU)
- trei gospodarii inundate, localitatea Ilva Mică (SVSU).

Misiunile sunt în dinamica. Rapoartele operative de la nivelul autorităților publice locale vor face obiectul informarilor viitoare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5