Apa a pătruns în 5 gospodării din Sângeorz-Băi

Au apărut deja primele probleme cauzate de fenomenele meteo şi hidrologice. Comitetul Local pentru Situații de Urgență Sângeorz Bai și GIS Sângeorz Bai intervin cu un buldoexcavator pentru sprijinirea cetăţenilor din 5 gospodării inundate. Un zid de protecție este fisurat şi se impune consolidarea cu saci de nisip, pe strada Mesteacănului din oraşul staţiune. 
 

Un echipaj de pompieri bistriţeni intervine cu o motopompă pe strada Socului, în Zăvoaie,  în municipiul Bistriţa pentru scoaterea apei dintr-un beci, informează Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.

*** 

La ora 20.00, situatia operativa privind interventia structurilor profesioniste la evenimente negative generate de fenomene meteo periculoase, se prezinta astfel: 
1. localitatea Sg. Bai - 5 gospodarii inundate. Au intervenit G.I. Sg. Bai cu 2 motopompe si CLSU Sg. Bai cu un buldoexcavator. A fost evacuata apa si s-a actionat pentru intarirea malului unui parau din zona, prentru prevenirea deversarii apei. 
2. municipiul Bistrita - subsolul unei case de locuit, aproximativ 100 mp, amplasata pe strada Socului este inundat cu apa. Se actioneaza cu o motopompa din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita.
Un echipaj apartinand SVSU Bistrita s-a deplasat pe strada Burgului pentru amorsarea pompelor si deversarea apei din bazinul de colectare a apei pluviale.
 
In urma monitorizarii situatiei din judet, SGA BN si autoritatile locale ne-au informat ca nu sunt probleme privind cresterea semnificativa a debitelor raurilor.

 

Exista insa riscul de producere a viiturilor pe cursuri de parauri locale.

 

***

Ca urmare a avertizării hidrologice - COD PORTOCALIU, la nivelul județului Bistrița - Năsăud, valabil în perioada 20 mai, ora 18.00 – marți 21 mai, ora 16.00, s-a activat parțial CJCCI BN, întrunindu-se Grupul de Suport Tehnic și s-au luat următoarele măsuri:

- instituirea permanenței la sediul primăriilor,

- asigurarea funcționării fluxului informațional decizional între C.L.S.U. și Centrul Operațional al ISU, respectiv Centrul Operativ al SGA BN,
- avertizarea-alarmarea populației din zonele de risc la inundații: prin sistemul RO ALERT.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5