Gospodării inundate în mai multe localităţi din judeţ!Pompierii militari şi voluntari intervin cu buldoexcavatoare, motopompe

Nu mai puţin de 14 echipaje de pompieri militari intervin cu motopompe (inclusiv 2 motopompe de capacitate mărita) în diferite puncte ale judeţului -  Bistrița, Năsăud, Budacu de Jos, Sângeorz Băi, Prundu Bârgăului, Mărişelu, Nimigea. De asemenea în teren sunt toate echipajele disponibile de la nivelul comunităților afectate cu motopompe, buldoexcavatoare şi alte mijloace tehnice din dotare. Echipaje de la SGA Bistrița- Năsăud sunt în puncte ale județului unde este nevoie de intervenția acestora. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență monitorizează orice situație care poate să pună viața oamenilor în pericol, atât prin dispeceratul integrat, cât și prin misiuni operative în teren de monitorizare și patrulare, informează Comitetul Judeţean penztru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.

 Astfel, în localitatea Prundu Bârgaului, din cauza unui podeţ colmatat, iese apa în curtea unei gospodării.  Intervine un echipaj din cadrul G.I. Prundu Bârgăului cu o motopompă şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Prundu Bârgăului cu un buldoexcavator. 

În comuna Cetate, localitatea Satu Nou, subsolul unui imobil este inundat cu apă, intervine un echipaj cu motopompă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bistritţ. 

În comuna Galaţii Bistriţei, localitatea Herina, subsolul unui imobil şi un adăpost de animale sunt inundate cu apă, intervine un echipaj cu motopompă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bistriţa.

În comuna Mărişelu, localitatea Măgurele, subsolul unuei imobil este inundat cu apă, intervine un echipaj cu motopompă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bistriţa. 

De asemenea, la Măgurele, 2 podeţe C.F. sunt înfundate ca urmare a torenţilor creaţi, iar apa a iesit din albie şi a inundat o suprafaţă de teren agricol. De asemenea, apa s-a revărsat  un grup de 20 de gospodării  şi 2 operatori. Este un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bistriţa. A fost anunţat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Mărişelu care va interveni cu un buldoexcavator pentru curăţarea podeţelor.

Pe raza comunei Lechinţa, din cauza unui defect al unui transformator electric din punctul de trasformare Lechinţa, mai multe gospodării au rămas făra alimentare cu energie electrică.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5