Comuna Zagra se apropie tot mai mult de una europeană

„Frumuseţea zonei trebuie pusă în valoare. Pentru aceasta, infrastructura stradală este în continuă transformare, dar administraţia comunei face eforturi pentru a asigura cetăţenilor săi condiţii cât mai decente, siguranţă şi confort...”, susţine primarul Dumitru Buşcoi.
Administraţia comunei Zagra se gândeşte şi la tinerii şi elevii care constitue o prioritate pe lista primarului Dumitru Buşcoi. În acest sens, a demarat construirea unui teren de sport cu gazon sintetic, investiţie realizabilă printr-un proiect promovat de GAL Ţinutul Haiducilor, în valoare de 15.000 euro, bani care provin din fonduri europene. Terenul, de la Şcoala Generală din satul Zagra, va avea o suprafaţă de 40/20 metri, fiind dotată cu instalaţie de nocturnă, teren pentru fotbal, volei, tenis şi toate utilităţile. Până în toamnă, după aprecierea primarului, va fi dat în folosinţă.
În ceea ce priveşte modernizarea reţelei de drumuri, au fost asfaltaţi 2 km în localitatea Zagra, investiţie finanţată prin PNDR, urmând modernizarea a circa 7 km drum – Zagra – Suplai. Sunt în pregătire proiecte de asfaltare a drumului din satul Perişor şi cel dintre Zagra – Aluniş, pe o distanţă de 9 km. În ceea ce priveşte satul Suplai, sunt prevăzute asfaltarea străzilor. De asemenea, vor fi finalizate lucrările de apărare împotriva inundaţiilor, investiţie finanţată cu fonduri europene, în valoare de 1,5 milioane euro. Lucrările au căzut în sarcina firmei Frasinul din Anieş, care va efectua lucrările la 12 cursuri de ape din perimetrul comunei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5