COMUNICAT DE PRESA

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura Bistrita-Nasaud e eliberat un numar de 771 de adeverinte pentru beneficiarii formelor de sprijin gestionate de catre Agentie si care intentioneaza sa acceseze credite de la bancile care au incheiat cu APIA conventii pentru finantarea capitalului de lucru.

Astfel, pentru beneficiarii Platilor Nationale Directe Complementare (CNDP) in sectorul zootehnic, APIA a eliberat 770 de adeverinte, pentru un efectiv de 8.276 bovine si 39.438 ovine si caprine. Din numarul total de adeverinte, pentru CEC au fost eliberate 599 de adeverinte ( pentru un efectiv de 6.015 bovine si 32.182 ovine/caprine), pentru BRD - 58 de adeverinte ( pentru un efectiv de 840 bovine si 3.497 ovine/caprine), pentru BCR – 92 de adeverinte ( pentru un efectiv de 1.351 bovine si 2.557 ovine/caprine), pentru Raiffeisen – 21 de adeverinte ( pentru un efectiv de 70 bovine si 1.202 ovine/caprine).

In privinta schemelor de sprijin pe suprafata, directorul Scurtu Emil afirma ca “pana la aceasta ora s-a inregistrat o singura cerere in acest sens. Adeverinta este pentru CEC si are inscrisa o suprafata de 81.69 ha pentru SAPS si 42.97 ha pentru PNDC. In ceea ce priveste sprijinul financiar din sectorul vegetal acordat de la bugetul de stat, prevazut in Ordinul M.A.D.R. nr. 850/ 28.12.2006, APIA Bistrita-Nasaud nu a eliberat inca nici o adeverinta.”

Reamintim ca, pentru a facilita accesul la credite al fermierilor pentru activităţile curente, APIA a încheiat convenţii cu băncile comerciale şi cu Fondul de Garantare a Creditului Rural - IFN SA, pentru beneficiarii SAPS, CNDP şi cei ai sprijinului financiar din sectorul vegetal şi zootehnic acordat de la bugetul naţional.

Astfel, pentru beneficiarii CNDP care intenţionează să acceseze credite pentru finanţarea capitalului de lucru, APIA a încheiat convenţii cu CEC Bank SA, BRD - Groupe Societe Generale SA, Banca Comercială Română, Raiffeisen BanK SA, Bancpost şi Alphabank.

De asemenea, pentru a facilita accesul la credite pentru beneficiarii schemelor de sprijin pe suprafaţă, APIA a încheiat convenţii cu CEC Bank SA, BRD - Groupe Societe Generale SA şi Banca Comercială Română. Convenţiile au fost încheiate între APIA, băncile menţionate şi Fondul de Garantare a Creditului Rural - IFN SA.

În ceea ce priveşte beneficiarii sprijinului financiar din sectorul vegetal şi zootehnic acordat de la bugetul naţional, APIA a încheiat convenţii cu CEC Bank SA, Banca Comercială Română şi BRD - Groupe Societe Generale SA.

Responsabil mass-media

Alina Hetrea

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5