COMUNICAT DE PRESĂ PNL

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat astăzi, la Zalău, că există două criterii pe care trebuie să le îndeplinească cel care doreşte să ajungă preşedintele României şi pe care el a dovedit că le îndeplineşte. ”Pot găsi soluţii raţionale, eficiente la probleme serioase”, a spus Crin Antonescu referindu-se la nominalizarea primarului Klaus Johannis pentru funcţia de premier, şi la faptul că este un om normal, cu un comportament normal. ”România are nevoie de un astfel de preşedinte care să se comporte normal în raport cu funcţia sa, în raport cu responsabilităţile sale, în raport cu puterea sa şi mai ales în raport cu oamenii pe care îi reprezintă”, a mai adăugat Crin Antonescu.

Preşedintele PNL a reiterat nevoia unui program economic care să stimuleze segmentul viu, dinamic al economiei şi care să-i stimuleze pe cei care produc. ”Să le dăm posibilitatea celor care produc să se mişte, să investească, să rişte, să aibă iniţiativă pentru că nu ne scoate nimeni din criză dacă nu ne scoatem noi”, a accentuat Crin Antonescu.

Liderul liberal a vorbit de reducerea cu adevărat a cheltuielilor bugetare şi a risipei, amintind subiectul îngheţării pensiilor de lux. În opinia preşedintelui PNL, pensiile de lux trebuie micşorate nu îngheţate. ”Dar când vorbim de pensii de lux, să nu ne gândim niciodată la pensiile oamenilor care au servit în armată toată viaţa, la oamenii care au lucrat în grupele I şi II de muncă şi cărora li s-a promis o majorare esenţială şi corectă, care nici azi nu şi-au primit aceste drepturi, ci să ne gândim la pensiile celor care şi le-au croit fără muncă, parazitând un buget pe care l-au produs alţii /…/ Nu trebuie îngheţate pensiile celor mai nevoiaşi, ci aceste pensii trebuie crescute”, a insistat liderul liberal.

Crin Antonescu a declarat că una din problemele importante ale României este agricultura. În ciuda potenţialului agriculturii româneşti, 80% din alimentele consumate în România sunt din import, a arătat preşedintele PNL. ”Suntem în situaţia în care nici subvenţiile garantate de lege, promise de cei care ne guvernează, nu ajung la oameni”, a avertizat Crin Antonescu.

Un alt subiect prioritar trebuie să fie educaţia, pentru a avea un sistem de educaţie performant şi finanţat cu adevărat, a spus Crin Antonescu. ”Ca viitor preşedinte al României am obligaţia de a face respectate toate drepturile garantate de Constituţie şi mă angajez să fac respectate aceste drepturi, să fac respectat dreptul la educaţie, dreptul ca fiecare român, ca fiecare copil, ca fiecare tânăr să aibă o şansă în ţara lui, nu în Franţa, nu în Spania, nu în Italia”, a adăugat candidatul liberal la preşedinţie.

Reforma justiţiei în România înseamnă independenţa justiţiei cu adevărat şi nu vom avea independenţa justiţiei până când nu vom avea un preşedinte care să nu ceară nimic, niciodată Parchetului, DNA-ului, judecătoriilor decât să-şi facă datoria în raport cu legea, a declarat Crin Antonescu. ”Voi fi primul preşedinte care să poată spună justiţiei: faceţi-vă datoria şi nu aveţi decât un singur stăpân - legea”, a adăugat Crin Antonescu.

8 noiembrie 2009 Biroul de presă PNL