COMUNICAT DE PRESĂ PNL

Crin Antonescu la Suceava: „Şeful CSAT e dator să facă publice informaţiile despre vizita lui Mircea Geoană la Moscova, nu să le ţină ca element de şantaj în campania electorală”

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a reînnoit, azi, la Suceava, solicitarea adresată şefului statului printr-o scrisoare oficială, prin care îi cere acestuia să spună dacă şi ce a ştiut despre vizita lui Mircea Geoană la Moscova.

„În calitate de şef al CSAT domnul Băsescu nu ne-a răspuns, deşi ne-am adresat oficial, dacă a fost informat în legătură cu discuţiile purtate de Mircea Geoană cu Boris Golovin. E de datoria sa să facă publice lucrurile pe care le ştie, nu să le ţină ca element de şantaj în campania electorală” a spus candidatul liberal la Preşedinţia României.

Crin Antonescu a subliniat că românii au dreptul să ştie ce este adevărat din informaţiile vehiculate public legate de vizita lui Mircea Geoană la Moscova, în cursul căreia se pare că ar fi discutat cu oficiali ruşi.

„Avem dreptul să ştim dacă domnul Geoană a solicitat Moscovei sau anumitor cercuri financiare ruse sprijin pentru campania electorală. Avem dreptul să ştim dacă la schimb s-au făcut angajamente în privinţa politicii energetice a României” a continuat preşedintele PNL Crin Antonescu.

Liderii liberali au afirmat la Suceava că ar fi foarte grav dacă s-ar dovedi că şeful statului avea cunoştinţă despre conţinutul discuţiilor pe care Geoană le-a avut la Moscova şi nu a spus nimic.

„Dacă Traian Băsescu ştie că în acele discuţii la Moscova s-a discutat şi despre privatizări din domeniul energetic, îl rog să le facă publice”, a declarat vicepreşedintele PNL, europarlamentarul Norica Nicolai.

13 noiembrie 2009 Biroul de Presă al PNL

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5