Comunitatea din Sânmihaiu de Câmpie, în sărbătoare! Oficialităţi şi invitaţi din Republica Moldova, la Ziua Grâului

Cea de a şaptea ediţie a Zilelor comunei Sânmihaiu de Câmpie – Ziua Grâului – a reunit, deopotrivă, oficilităţi guvernamentale, judeţene, locale, alături de întreaga comunitate, dar şi de partenerii din Republica Moldova.

Alături de primarul Ioan Mate, la sărbătoarea celor din Sânmihai au fost senatorul Ioan Simionca, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean – Ioan Ţintean şi Vasile Puica, secretarul de stat Sorin Roşu Mareş de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, directorul AJPIS BN – Ani Bob, directorul de la Îmbunătăţiri Funciare BN – Constantin Braşoveanu, primarul Lechinţei-  Romeo Florian.

„Ne bucurăm că am putut fi alături de primarul comunei Sânmihai, Ioan Mate, în această zi foarte importantă atât pentru el cât şi pentru locuitorii comunei”, a declarat Ioan Ţintean.

De asemenea, la eveniment, invitaţi au fost şi fraţii moldoveni din satul Ţânţăreni (raionul Teleneşti), în frunte cu primarul Dumitru Stoica, în această primăvară fiind parafat un acord de înfrățire a localităților, care  prevede accesarea și inițierea unor proiecte comune de dezvoltare social-economică, dar şi schimburi culturale. 

Manifestarea organizată de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud prin Serviciul de Conservare, Cercetare, Protejare și Promovarea Culturii Tradiționale, Literatură, Multimedia alături de Primăria şi Consiliul Local Sânmihaiu de Câmpie a debutat cu un mesaj transmis de oficilităţi.

Pe scenă au evoluat artiştii de la Ansamblul Profesionist „Dor Românesc” Bistrița, Orchestra folclorică „BALADA” Bistrița, Ansamblul folcloric „Dor de pe câmpie” Silivașu de Câmpie, Ansamblul folcloric „Coronița” Solovăstru, Ansamblul folcloric „Cununa grâului” Ocnița, dar şi Ansamblul folcloric local „Busuioc” Țânțăreni, Republica Moldova.

Artistul local SAMI de la Bistrița, Trupa de teatru a Școlii Gimnaziale Sânmihaiu de Câmpie, Grupul vocal al comunei Sânmihaiu de Câmpie au adus momente de bucurie pentru spectatorii prezenţi.  

Invitați speciali la această ediţie au fost Cornelia Ardelean Archiudean, Oimpia Deneşşi Emilia Banabic, în prezentarea lui  Petrică Someșanu.

O discotecă în aer liber şi un foc de artificii au încununat o zi de bucurie pentru o comunitate frumoasă.   

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5