Primarul Ioan Mate a parafat acordul de înfrăţire dintre Sânmihaiu de Câmpie şi Ţânţăreni (Republica Moldova). Vezi cu ce impresii a rămas!

De Blajini,  Ioan Mate, primarul comunei Sânmihaiu de Câmpie,  a fost oaspetele lui Dumitru Stoica, primarul satului Țânțăreni, raionul Teleneşti.  Cei doi primari au semnat acordul de înfrățire a localităților pe care le reprezintă. Acordul prevede accesarea și inițierea unor proiecte comune de dezvoltare social-economică, schimburi culturale. 

„Am semnat acest acord de înfrăţire. Urmează ca o delegaţie din Ţânţăreni să vină la în 29 iulie, de Zilele comunei Sânmihaiu de Câmpie, la noi, inclusiv cu ansamblul folcloric, pentru a susţine un spectacol. Vreau să vă spun că am rămas profund impresionat de modul în care arată şcoala acestui sat, modernizată cu fonduri de la guvernul Republicii Moldova. Mai mult, mi-a plăcut faptul că în fiecare clasă sunt tablouri cu Mihai Eminescu, Ion Creangă, Ştefan cel Mare, Alexandru Vlahuţă etc. Ţin la România, mai mulţi bătrâni au plâns”, ne-a declarat primarul Ioan Mate.

Potrivit acestuia, satul Ţănţăreni, cu o populaţie de 2200 locuitori, este tot în zona de Câmpie. „Impresionat am rămas şi de modul în care fac agricultură. Vreau să vă spun că terenurile sunt mai lucrate ca la noi. În plus, ei lucrează pe terenuri comasate, de 300-400 hectare. Chiar dacă nu au subvneţii, lucrează mai bine ca noi, mecanizat, de calitate”, a adăugat Ioan Mate, care de altfel este un cunoscător în domeniul agricol.

Ioan Mate consideră că percepţia românilor poate fi schimbată despre Republica Moldova doar după ce o vizitează. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5