În Aula colegiului năsăudean

Concert de colinde

Aula Colegiului Naţional „George Coşbuc” Năsăud a găzduit un concert de colinde susţinut de elevi ai liceului şi de invitaţii de la Şcoala Generală „Iacob şi Ioachim Mureşanu” Rebrişoara şi cei de la Şcoala Generală „Tiberiu Morariu” Salva.

Concertul a fost deschis de corul colegiului năsăudean, dirijat de prof. Dariu Comes, urmând elevii clasei a VII-a A, care au colindat în franceză şi engleză, concurându-i, apoi, chiar profesorii lor care au adus în scenă deosebit de frumoase colinde. Au impresionat plăcut componenţii ansamblului „Căluşarii”, instruiţi de profesorii Cristian Mâti şi Ioan Seni, care au evoluat pe trei generaţii, fiind răsplătiţi cu ropote de aplauze, dar şi cu câte un pacheţel de la „Moşul”.

A venit, apoi, rândul invitaţilor rebrişoreni îndrumaţi de profesoarele Rodovica Ciuta şi Nicoleta Briciu, dar încurajaţi din sală şi de prof. Macedon Ilovan, directorul lor, prof. Vasile Rusu, director adjunct, prof. Leon Muti şi alţi colegi şi părinţi. Repertoriul lor a constat în deosebit de frumoase colinde, poezii religioase recitate în engleză şi franceză, obiceiuri de iarnă (Pluguşorul, Turca, Steaua). Ropote de aplauze au stârnit la momentul colindului la uşa „bunicii” susţinut de nepoţii „reîntorşi” de prin Spania, Franţa, Italia etc., care au primit drept răsplată mere, nuci, dar şi câte un euro, cum erau obişnuiţi prin străinătăţuri. Drept apreciere şi mulţumire, conducerea Colegiului gazdă, prin director Dorel Coc, director adjunct Steluţa Vâju şi director educativ Daniela Chira, le-a înmânat pungi cu dulciuri.

Nu s-au lăsat mai prejos nici colegii lor de la Şcoala Generală „Tiberiu Morariu” din Salva, care au fost însoţişi de directorul educativ Felicia Morar, deschizându-şi prestaţia cu frumoase colinde, continuând cu o suit de dansuri din toate zonele ţării, interpretate admirabil de ansamblul şcolii, în deosebit de frumoase costume populare. Şi ei au fost răsplătiţi cu daruri de la „Moşul”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5