La Năsăud au colindat

Cluburile ECO de pe Valea Someşului

A treia ediţie a Concertului de colinde al cluburilor ECO de pe Valea Someşului a umplut Aula Colegiului Naţional „George Coşbuc” din Năsăud, locul unde s-a desfăşurat evenimentul. Organizat de biologul Claudiu Iuşan, preşedintele filialei Rodna, ajutat şi susţinut de un grup de profesori care educă elevii şi copiii în spiritul respectului şi a dragostei pentru natură (soţii Buia – Dorina şi Ştefan, prof. Romelia Cosma şi Gabriela Onul etc.), spectacolul artistic intitulat „Sub cetina de brazi” a reunit colindătorii şcolilor din Ţara Năsăudului, nepoţii foştilor grăniceri.

Deschiderea au făcut-o colindătorii de la Colegiul Naţional „George Coşbuc” Năsăud (director educativ Speranţa Baba, prof. Marius Lazăr şi prof. Cristian Mâti) cu o urare şi un colind, după care scena a fost invadată de cetele de colindători din Parva, de la Şcoala Generală „Vasile Scurtu” (prof. Anuţa Pop) cu o şezătoare inedită. Au urmat grupul de dans modern de la Clubul Copiilor Năsăud – „Inedit Junior” (grupa mică) condus de prof. Laura Morar, îndrumaţi de directorul clubului, prof. Dorina Buia, apoi au colindat elevii Clubului Copiilor din Bistriţa (prof. Ioan Lazăr) care au încântat cu minunatele lor colinde. Nu au fost mai prejos nici colindătorii coborâţi de pe Sălăuţa din Telciu (coordonatori profesorii Stela Bob şi Marinela Mureşan), cei de la Şcoala Generală „Tiberiu Morariu” din Salva (coordonaţi de profesorii Felicia Morariu şi prof. Valer Fodorca (vioară) şi Dumitru Urs (acordeon), însoţiţi şi de prof. George Pop. O prestaţie inedită au avut şi crăciuniţele de la Grupul şcolar Silvic (prof. Romelia Cosma şi prof. Gabriela Onul), apoi a venit rândul celor din Sângeorz-Băi cu un taraf condus de prof. Ionel Oarcăş, urmând colindătorii de la Şcoala Generală „Florian Porcius” din Rodna, care l-au condus pe Moş Crăciun, însoţit de crăciuniţele ghiduşe, coordonaţi de prof. Anişoara Bindiu. Colindele viitoarelor dăscăliţe de la „Pedagogicul” din Năsăud au obţinut ropote de aplauze, ca şi colindătorii Şcolii Generale „Mihai Eminescu”, sub îndrumarea prof. Ioan Talpoş.

Punctul culminant a fost atins de colindătorii de la grupul „Dor Năsăudean” de la Colegiul Economic Năsăud, conduşi de inimoasa profesoară Ecaterina Raţiu, în acompaniamentul prof. Valer Fodorca şi Dumitru Urs. Talentaţii colindători şi-au dovedit (dacă mai era necesar) deosebitul talent şi profesionalism, dragostea pentru folclorul autentic, costumele populare autentice şi interpretarea deosebită a repertoriului. Cinste lor şi profesorului care-i coordonează (!), dar şi conducerii colegiului care-i susţin în activităţile lor.

Încheierea a făcut-o Filipoiu Timoftei din Valea Mare (Şanţ), cu deosebit de frumoase colinde de pe Valea Someşului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5