Concert de colinde, de Crăciun, cu Appassionata, la Palatul Culturii

Un emoţionant, tradiţional, sensibil şi sărbătoresc spectacol a avut loc luni, 19 decembrie, în sala de spectacole a Palatului Culturii. Prilejul a fost apropierea Sărbătorilor Sfinte ale Crăciunului, ocazie cu care, Centrul Cultural Municipal „G. Coşbuc”, condus cu profesionalism de prof. dr. Dorel Cosma, prin cunoscuta formaţie corală a sa – „Appassionata”-, dirijor prof. Francisc Mureşan, cor cu succese concertistice în ţară şi străinătate, a susţinut un recital coral anual de colinde.

          Corul „Appassionata”, condus cu pricepere şi muzicalitate, cu tact pedagogic şi cu iubire de Franco, adică prof. Francisc Mureşan, a încântat sala arhiplină cu un program ce a cuprins în prima sa parte colinde tradiţionale româneşti: „O, ce veste minunată”, „Trei păstori”, „Bună dimineaţa la Moş Ajun”, „Steaua sus răsare”, „Domn, domn să-nălţăm”, remarcându-se ca noutate o suită de colinde prelucrând muzical teme folclorice din Bistriţa-Năsăud, compuse de muzicologul Tudor Jarda.

          În partea a doua a programului coral, ce a durat fix o oră, ca de obicei, de ani de zile, corul a interpretat, în aplauze repetate, colinde internaţionale în limba engleză şi germană, celebrele: „Stille Nacht”, „O, tanen baum”,  „Gingal bell” şa.m.d.

          În final, „Appassionata” şi sala plină de melomani bistriţeni şi-au urat unii altora tradiţionalul „La mulţi ani!” 2017.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5