Colinde şi cântece de Crăciun

„Appassionata şi Viva la Musica” la Palatul Culturii!

Muzica se spune că este  Limba Îngerilor din Cer. Iar oamenii ce cântă sunt vegheaţi de ochi îngereşti. Într-o sâmbătă de decembrie, 9, pe scena elegantă a Palatului Culturii din Bistriţa, membrii inimoşi ai coralelor „Appassionata” a Palatului Culturii din Bistriţa şi „Viva la Musica” din Cluj-Napoca şi-au reunit paşii şi sufletele spre a oferi un regal de colinde şi cântece de Crăciun, într-un concert sărbătoresc, de ani de zile devenit tradiţional în apropierea Sărbătorilor Sfinte ale Crăciunului şi ale Anului Nou 2018.

         Sub conducerea profesionistă a dirijorului prof. Francisc Mureşan, în sala plină de spectatori entuziasmaţi, dornici să asculte colindele străbune, ale părinţilor şi bunicilor, mulţi spectatori venind cu nepoţeii în braţe, au admirat acurateţea vocilor şi limpezimea lor, membrii coralelor reunite ridicând un imn de slavă Tatălui Ceresc şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Pentru o oră ne-am simţit cu toţii reuniţi în Paradiscul Celest!

         Repertoriul bogat şi divers a cuprins piese muzicale de mare popularitate, cum ar fi „Iată, vin colindători!”, „Bună dimineaţa la Moş Ajun”, „Trei păstori”, „O, ce veste minunată”, „Moş Crăciun”, „Domnuleţ şi Domn din Cer”, „La nunta din Cana Galileii”, „Steaua sus răsare”, „Leru-i ler”, „La Vifleem colo-n jos”, „Astăzi s-a născut Hristos”, „Domn, Domn să-nălţăm”, „Stille nacht”, „O Tannenbaum”, „Deck the Halls”, „Jingle Belles” şi, bineînţeles, „Mâine, Anul se-nnoieşte” şi „Mulţi ani!”.

         Două dintre cele mai bune coruri din Transilvania au cântat şi au încântat Bistriţa.

         Ne alăturăm şi noi, urând tuturor oamenilor şi românilor şi bistriţenilor „La mulţi ani, 2018!”.

Comentarii

13/12/17 08:30
Bitrițeancă

Trebuia să menționați în articol faptul că acești maeștrii ai artei corale au intrat și au plecat de pe scena Casei de Cultură ca de la o casă pustie.Nimeni din suita conducătoare a instituției sau de la municipalitate n-a catadixit șă vină să le adreseze un cuvânt de prezentare si de mulțumire pentru această extraordinară prestație. Bine că n-au lipsit din sala de spectacol la întâlniri cu reprezentanții bisericii sau la alte spectacole culturale unde nu încăpeai de atâția oficiali și de ecusonați ( purtători de ecusoane ) .Ați sărit din lac în puț !Rușine !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5