Concert extraordinar oferit de Consiliul Judeţean. Vioara lui George Enescu la Bistrița!

Evenimentele dedicate împlinirii a 25 de ani de la înfiinţarea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud s-au încheiat, miercuri seara, cu un concert simfonic extraordinar – Vioara lui George Enescu la Bistriţa - găzduit de Centrul Cultural Dacia.

Concertul organizat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, prin Centrul Judeţean pentru Cultură, manageriat de Gavril Ţărumure, a adus în faţa publicului bistriţean pe Gabriel Croitoru (vioară) şi Noua Orchestră Transilvană- Filarmonica Transilvania Cluj, în program fiind Simfonia a V-a în Do minor opus 67 de Ludwig van Beethoven şi
Concertul pentru vioară în Re major, Op. 35, de Piotr Ilici Ceaikovski.

 „O interpretare de zile mari a violonistului Gabriel Croitoru, alături de Noua Orchestră Transilvană aflată sub bagheta maestrului Romeo Rîmbu, a cules ropote de aplauze din partea publicului bistrițean! O sală arhiplină cu oameni iubitori de frumos, care au putut admira un spectacol de înaltă ținută, în Centrul Cultural Dacia din Bistrița”, a transmis, la finalul serii, preşedintele Emil Radu Moldovan.

Comentarii

20/04/17 12:07
Vizitator

De numele lui George Enescu se leaga si constructia „catedralei” „Sfinţii Trei Ierarhi”din Bistrita care fost înălţată pe strada Alexandru Odobescu între anii 1927-1938. În anul 1927, George Enescu a susţinut la Bistriţa un concert de binefacere, iar fondurile strânse la eveniment au fost donate pentru a ajuta la construcţia primului imobil , făcut anume pentru cultul ortodox. Este posibil ca la acel concert George Enescu sa fi cantat cu Vioara Guarnieri – cunoscută şi sub numele de „Catedrala”, iar acordurile sale impunătoare sa fi rasunat atunci pentru prima data la Bistrita.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5