Cronica muzicală

Concert extraordinar simfonic, de Sfintele Paşti, la Palatul Culturii!

         Devenite tradiţionale la Palatul Culturii din Bistriţa, concertele extraordinare simfonice de Bobotează şi de Sfintele Paşti, se desfăşoară cu succes şi cu săli arhipline, de ani buni de zile, din iniţiativa primului european al Bistriţei, ing. Ovidiu Teodor Creţu şi a managerului Palatului Culturii, prof. dr. Dorel Cosma.

         Concertul simfonic extraordinar de Sfintele Paşti, în a treia zi de sărbătoare pascală, a fost susţinut pe cocheta şi eleganta scenă a Palatului Culturii de către Orchestra Simfonică „Grazioso”, formată din artişti instrumentişti ai Filarmonicii de Stat din Târgu Mureş, având la pupitru dirijoral, la conducerea muzicală pe apreciatul dirijor Francois Robert Girolami – Franţa, iar ca solişti vocali pe artiştii lirici: Renata Vari şi bistriţeanul Florin Ormenişan.

         În faţa unei asistenţe – public select, melomanii bistriţeni au fost încântaţi în Săptămâna Luminată de piese instrumentale, lieduri şi arii celebre din opere, prelucrări folclorice din creaţia, nu mai puţin celebrilor compozitori: Giuseppe Verdi, Gioacchino Rossini, P.I. Ceaikivski, Gaetano Donizetti, Johannes Brahms, Georges Bizet, Theodor Rogalski, Emmerich Kalman, Franz Lehar, Antonin Dvorak.

         Organizatori au fost Primăria municipiului Bistriţa şi Palatul Culturii Bistriţa.

         Muzica este limba îngerilor, s-a dovedit încă odată, fiind o sintagmă adevărată. Soliştii vocali şi instrumentişti au fost la înălţimi celeste. Bistriţa, Palatul Culturii şi sufletele spectatorilor, a slujitorilor culturii de la Palatul Culturii au fost luminate de Lumina coborâtă din Cer în Săptămâna Luminată a Sfintelor Sărbători ale Paştelui! Hristos a înviat! Adevărat a înviat!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5