Concurenţă mare la bursele de merit ale Consiliului Judeţean

Nu mai puţin de 12 studenţi din anul I din judeţul Bistriţa Năsăud şi-au depus candidatura pentru una din cele două burse de merit acordate de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud. Potrivit listei publicate pe portalul instituţiei, cele mai mari punctaje au fost obţinute de Darius Roland Onul - 315,5 puncte (absolvent al Colegiului Naţional „Petru Rareş” din Beclean, olimpic naţional la matematică), urmat de Alexandra Cristina Şimon – 234,5 puncte (absolventă a Colegiului Naţional „Petru Rareş” Beclean, olimpic naţional la biologie).

Ceilalţi zece „boboci” au obţinut între 103 şi 194 puncte, dar pot să conteste modul în care a fost evaluat dosarul în termen de zece zile. Validarea celor doi bursieri va fi făcută de plenul Consiliului Judeţean, în următoarea şedinţă.

Bursele se acordă cu începere din anul I de studiu şi până la absolvirea facultăţii, inclusiv în timpul vacanţelor, condiţia fiind să obţină anual minimum media generală 9.00, cu promovarea tuturor examenelor din anul respectiv (asigurarea integrală a numărului de credite contractate). În anul universitar 2010-2011, cuantumul lunar al bursei a fost de 300 lei, pentru anul universitar 2011-2012 valoarea fiind majorată la 350 lei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]