„Configurări” la Galeria de Artă „Rapsodia”

Un vernisaj deosebit al expoziţiei de grup „Configurări” a avut loc la cunoscuta Galerie de Artă „Rapsodia” din Piaţa Petru Rareş, unde expun 11 artişti plastici consacraţi, profesionişti, absolvenţi ai Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca: Diana Oancea Morar, Ancuţa Oancea, Laura Praţa – Ogruţan, Alina Staicu, Lucian Răfan – Szekely, Andrei Ciurdărescu, Ania Homei, Ileana Danci Horoba, Valentin Ionescu, Irina Irimescu şi Ilie Mitrea, care au prezentat, pe simezele galeriei, 33 de lucrări de pictură, grafică şi ceramică, de o valoare, compoziţie şi cromatică deosebite, fiind apreciate de critica de specialitate.
Despre valoarea artiştilor plastici profesionişti, a operelor expuse, a puterii de creaţie şi sinteză a vorbit, cu argumente şi exemplificări, motivaţii şi determinări, Alexandru Uiuiu, care a scos în evidenţă că este o mândrie pentru Bistriţa prezenţa acestor mari artişti, într-o galerie care se respectă, mulţumind gazdei, celor care expun şi asistenţei.
Artista plastică Alina Staicu a făcut o elocventă prezentare a colegilor care expun lucrări deosebite, valoroase, şcoala clujeană dovedind că este un punct de reper, a mulţumit patronului restaurantului „Rapsodia” – Traian Ogâgău, pentru amabilitate, prezentatorului Al. Uiuiu şi mass-mediei prezente.
Au rostit scurte alocuţiuni şi cele două artiste plastice profesioniste bistriţene prezente şi care expun la galerie.
În finalul activităţii, prof. Ionela Nuşfelean de la Clubul Elevilor Bistriţa a oferit revista „Mişcarea literară” şi buchete de busuioc artistilor plastici, inclusiv fetelor de la pictură, din cadrul clubului.
O zi de mare sensibilitate spirituală şi de încântare a privirii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5