Congresul Extraordinar al PNŢCD - Renaştem pentru România ta

prof. Constantin Totir

          În 2 noiembrie, în sala  Operei  Române din Bucureşti  s-au  desfăşurat,  în prezenţa a 500 de, lucrările Congresului  extraordinar al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat. Ordinea de zi a cuprins  12 puncte, dar din motive de spaţiu, voi relata numai despre punctul 8 al ordinei de zi, prezentarea moţiunii “Renaştem pentru România ta“.       În moţiune se susţine că “România  se află din nou la o răscruce istorică. Grav afectată de trei  tipuri de criză –economică, instuţională şi morală, societatea românească are de ales, în următorii ani, între înfăptuirea idealurilor pentru care românii au luptat şi murit în urmă cu 24 de ani, şi stagnare.” (Moţiunea “Renaştem pentru România ta).

          P. N.Ţ.C.D. rămâne fidel celor patru principii stabilite de Iuliu Maniu şi Ion Mihalache şi reafirmate de Seniorul Corneliu Coposu: democraţia desăvârşită, patriotismul luminat, morala creştină şi dreptatea socială.

          “România ta" reprezintă proiectul  P.N.Ţ.C.D. pentru România,  adică: transformarea statului roman în partener al românilor, un program economic de esenţă  liberală centrat pe interesele economice ale românilor, o societate în care copiii să poată fi crescuţi în: “credinţă în Dumnezeu, decenţă, bun-simţ, cultul reuşitei prin muncă, respectarea legilor şi a cuvântului dat". “România ta“ înseamnă  promovarea valorilor tradiţionale ale familiei. În  esenţă “România ta“ înseamnă libertate, liberă iniţiativă, tradiţie şi cele 10 porunci, ca temei pentru domnia legii şi statului de drept. “România ta“ înseamnă  România occidentală”.

          Programul P.N.Ţ.C.D. “România ta“ prevede ca statul să devină un serviciu pus la dispoziţia individului /cetăţeanului şi ca orice reformă să genereze un sistem stabil.

          În moţiune se reamintesc poziţiile politice de la care P.N.Ţ.C.D. nu s-a abătut oricât de grele au fost sau sunt vremurile: partid anticomunist, partid pro-monarhist, partid al unităţii naţionale a românilor, partid susţinător al unificării dreptei româneşti  după modelul inaugurat şi promovat de Seniorul Corneliu Coposu.

          Într-o pauză a congresului, tinerii din organizaţia de tineret a capitalei au prezentat un material interesant, semnat de domnul Mihai Sava, preşedintele OT PNŢCD, intitulat “Refresh for Europe” cu două teme: ”Suprataxarea sufocă!” şi “Reduceţi taxele!”. Citez unul dintre argumente: ”Este ştiut faptul că reducerea unei taxe chiar şi cu un leu atrage în PIB o creştere mai mare de un leu”.

          Delegaţia  Organizaţiei  P.N.Ţ.C.D. Bistriţa-Năsăud, condusă de domnul inginer Ion Chira, preşedintele organizaţiei, a aprobat  în unanimitate documentele congresului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5