Consiliul Judeţean a majorat bursele pentru studenţi

„În conformitate cu prevederile Hotărârii Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud nr. 11/1993, republicată, privind instituirea şi acordarea unor burse pentru studenţi , anual, Consiliul Judeţean desemnează beneficiarii burselor de merit pe baza punctajelor acordate, aprobă menţinerea burselor de merit a studenţilor din anii II, III şi IV, precum şi nominalizarea beneficiarilor de alocaţii băneşti pentru studenţii proveniţi din Complexele de Servicii Sociale Comunitare din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, drept pentru care, iniţiez Proiectul de Hotărâre privind desemnarea beneficiarilor de burse şi alocaţii bãneşti acordate de Consiliul Judeţean Bistriţa-Nãsăud pentru anul universitar 2008-2009”, se arăta în expunere de motive a proiectului de hotărâre privind desemnarea beneficiarilor de burse şi alocaţii băneşti acordate de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud. Proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate.

Consilierii judeţeni au decis, în şedinţa de ordinară de joi, să acorde 27 de burse unor studenţi cu rezultate meritorii, unii provenind din sistemul social de ocrotire. Din cele 27 de burse, şapte sunt burse de merit, iar celelalte sunt burse sociale, acordate unor studenţi proveniţi de la centrele speciale de educaţie incluzivă (fostele şcoli speciale). Majoritatea beneficiarilor sunt studenţi la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Fiecare student va primi, lunar, din partea CJ BN, o bursă de 250 lei, valoarea acesteia fiind majorată, faţă de anul trecut, cu 50 lei.

Având în vedere că anul universitar a început din luna octombrie a anului trecut, beneficiarii burselor vor primi retroactiv banii pe lunile octombrie, noiembrie şi decembrie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5