Consiliul Judeţean va repartiza 5,8 milioane lei primăriilor din judeţ! Vezi sumele propuse!

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud va repartiza suma de 5,814 milioane lei din fondul avut la dispoziţie pentru anul 2019 unor unităţi administrativ-teritoriale din judeţ. Practic, va fi repartizată, pe unităţi administrativ-teritoriale, cota de 7,5% din impozitul pe venit care reprezintă fondul la dispoziţia Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud. Pentru anul în curs, acest fond a fost estimat la 28,492 milioane lei, din care a fost repartizată suma de 14,678 milioane lei la începutul anului şi încă 8 milioane lei ulterior.

          În vederea repartizării sumei rămase, s-a solicitat primăriilor transmiterea necesarului de sume pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, a programelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală şi a cheltuielilor de funcţionare pe care nu le pot finanţa din veniturile proprii şi din sume defalcate din TVA, în mod justificat.

          Per total, cele 62 de primării au solicitat suma de 153 milioane lei, de zece ori mai mult decât suma avută la dispoziţie. Finalmente, a fost făcută această repartizare, prin care nu s-au acordat sume de bani municipiului Bistriţa şi celor trei oraşe. Sumele repartizate variază între 37.000 lei, pentru Runcu Salvei şi 300.000 lei pentru Maieru, câte 200.000 lei urmând să primească Teaca, Lechinţa şi Nuşeni.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5