Consiliul Județean va repartiza 32,994 milioane lei celor 62 de unități administrative-teritoriale. Ce sume sunt propuse!

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud va dezbate, în ședința extraordinară de miercuri, proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale în anul 2022 a Fondului la dispoziția Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud şi a estimărilor din cota de 20% din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale şi din sumele din cote defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale, pe anii 2023-2025.

În conformitate cu prevederile Legii bugetului de stat pe anul 2022 nr.317/2021, la nivelul județului se constituie, din cota de 6% din impozitul pe venit estimat a se încasa la bugetul de stat în anul 2022, un fond la dispoziția consiliului județean, care se repartizează unităţilor administrative-teritoriale de pe raza judeţului, prin hotărâre a consiliului judeţean.

Sumele corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit se repartizează în mod egal județelor, în limita sumei de 32.994 mii lei. Fondul la dispoziţia consiliului judeţean se repartizează integral în anul 2022 comunelor, oraşelor şi municipiilor, prin hotărâre a consiliului judeţean, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, pentru susţinerea programelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală, precum şi pentru cheltuielile de funcţionare, pe care unităţile administrativ-teritoriale din judeţ, în mod justificat, nu le pot finanţa din veniturile proprii, inclusiv din impozitul pe venit şi din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

De asemenea, se va aproba utilizarea de către Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a sumei de 11.150 mii lei pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene în anul 2022, drumuri care vor asigura funcționalitatea întregului județ în condiții de siguranță și confort.

Iată sumele propuse! 

Comentarii

14/01/22 09:56
THEO

PNLeprele au repartizat altfel sumele.Nu recuperați cei de la PSD nimic?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5