Consiliul Judeţean vrea drapel propriu

Va avea sau nu, judeţul Bistriţa-Năsăud, propriul drapel? Răspunsul îl vom afla în cadrul şedinţei ordinare de luni, 31 august, când se va pune pe tapet, această intenţie a conducerii Consiliului Judeţean.

Astfel, consilierii judeţeni vor fi invitaţi să se pronunţe asupra oportunităţii ca judeţul Bistriţa-Năsăud să aibă propriul drapel.

Potrivit vicepreşedintelui CJ Mihai Bumbu, ideea unui model de drapel şi fanion al judeţului Bistriţa-Năsăud se va pune în discuţie în cadrul şedinţei de luni, urmând ca mai apoi aleşii judeţeni să se pună de acord asupra acestei intenţii.

„Ultimul punct pe ordinea de zi a şedinţei este acordul privind declanşarea procedurilor de realizare a drapelului judeţului Bistriţa-Năsăud. Practic se va pune în discuţie ideea ca judeţul nostru să aibă un drapel propriu. Se vrea mai mult o discuţie de principiu”, ne-a declarat vicepreşedintele CJ Mihai Bumbu.

Drapelul ar urma să fie arborat, în condiţiile legii, cu prilejul unor manifestări de interes local, în acţiuni protocolare sau festive, alături de drapelul naţional.

În ţară, doar judeţele Alba şi Arad au drapele proprii. În judeţul Covasna, proiectul de hotărâre al consilierilor judeţeni de a adopta un drapel şi un fanion al judeţului a fost respins de consilierii de origine română, pe motiv că nu ar avea temei legal, dar a fost adoptat totuşi de Consiliu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]