Consiliul Local dincolo de şedinţă

Şedinţa ordinară de joi a Consiliului Local, prima din acest an, dincolo de poticneli politice, dincolo de înţelepciunile consilierilor, nu a ieşit cu nimic din tiparul şedinţelor CL Bistriţa. Şedinţe interminabile, de la patru ore în sus, şedinţe cu un consum de energie şi timp, desigur în folosul cetăţeanului. Şedinţa de joi s-a remarcat prin ceva, totuşi: a început la fix, adică la ora 14.00, interpelările nu au durat nici 20 de minute. Cum nu părea să îi încurce nimic, atmosfera era una optimistă. Dar proiectul de hotărâre privind aprobarea listei bunurilor aflate în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, care urmează a fi preluate în proprietatea publică a municipiului Bistriţa şi în administrarea Consiliului Local al municipiului Bistriţa a aruncat în aer bunul mers al şedinţei. Mărul discordiei: Wonderland, realizarea pârtiei de schi. După un schimb de replici între consilierul PNL Gheorghe Tuţă şi primarul Ovidiu Creţu, proiectul a fost adoptat cu 11 voturi pentru, 1 împotrivă şi 7 abţineri.

Iată câteva dintre replici:

Ovidiu Creţu: Realizarea Complexului Wonderland a fost un proiect blocat de fiecare dată în Consiliul Local. În acestă şedinţă aprobăm lista bunurilor, pentru că transferul l-am aprobat în totalitate. Nu înţeleg atitudinea politică faţă de Wonderland, dar o accept.

Gheorghe Tuţă, consilier PNL: Nu suntem de acord cu realizarea pârtiei de schi prin împrumut bancar.

Ovidiu Creţu: Interpretaţi lucrurile într-un mod extrem de îngust. Acest vot, acest proiect nu are legătură cu împrumutul, dar orice are legătură cu Wonderlandul dumneavoastră încercaţi să blocaţi. Cei care nu înţeleg sunt cei 79.000 de bistriţeni.

Gheorghe Tuţă, consilier PNL: Nu am respins acest proiect ca să îl încurcăm.

În cele din urmă, proiectul a fost votat. Au urmat alte proiecte şi alte intervenţii, alte ziceri.

Ovidiu Creţu: Guvernele au ,,buzunar de arici”. Odată ce intră ceva, nu mai iese.

Constantin Rusu, consilier PSD: S-au schimbat lucrurile în consiliul Local. Secretarul municipiului vorbeşte de oportunitatea unor proiecte, iar consilierii vorbesc de amendamente juridice.

Kiss Laszlo, viceprimar: Nu stiu de ce discutam despre majorare in sus, majorarea se poate face si in jos'

Marius Bălan, ecologist: Trebuie să fim atenţi ce băgăm în gură. Trebuie să mâncăm bio.

Ovidiu Creţu: Nici roşiile din grădina mea pe care le stropesc cu piatră vânătă nu sunt bio.

Concluzia zilei de joi: nimic nu mai e bio, dar avem genă de schiori.

P.S. Despre Consiliul Local, despre Wonderland şi alte variante administrative, politice, ocolitoare, într-un interviu cu primarul Ovidiu Creţu în ediţia de marţi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5