Gheorghe Tuţă (PDL): Prin împrumutul de 40 de milioane de lei, administraţia Creţu a deraiat chiar înainte de a introduce tramvaiul în Bistriţa

Primăria Bistriţa s-a îndatorat din nou. La mai bine de doi ani de la cele două hotărâri adoptate de Consiliul Local, prin care se confereau primarului legitimitatea de a semna pentru contractarea unui împrumut bancar de 40 de milioane de lei, în urma demersurilor făcute la mai multe sucursale bancare din ţară, contractul de creditare a fost semnat. Jumătate din suma împrumutată, adică 20 de milioane de lei, va fi folosită pentru amenajarea pârtiei de schi din Complexul Wonderland de pe Dealul Cocoşului. Restul banilor vor fi folosiţi pentru construcţia unui pod, reabilitarea unor locuinţe şi continuarea lucrărilor la Parcul Industrial Sărata. Consilierii PDL au reacţionat şi au spus că vor demara o campanie de informare la nivelul municipiului pentru a conştientiza cetăţenii asupra acestei decizii greşite luate de administraţia condusă de Ovidiu Creţu.

Vom demara o campanie de informare cu privire la acest împrumut

Gheorghe Tuţă, consilier municipal PDLşi preşedinte PDL Bistriţa: Legat de ultima decizie pe care administraţia Creţu a luat-o şi mă refer aici la împrumutul de 40 de milioane de lei, administraţia Creţu a deraiat chiar înainte de a introduce tramvaiul în Bistriţa. Spun lucrul acesta pentru a semnala o decizie cu consecinţe dezastruoase pentru ce înseamnă capacitatea financiară şi de investiţie a oraşului. Jumătate din împrumut este direcţionată înspre realizarea pârtiei de schi de pe Dealul Cocoşului, şi după cum ştiţi ne-am opus categoric pentru a se realiza dintr-un împrumut bancar. Am fost de acord la momentul când a demarat proiectul, i-am dat girul asupra documentaţiei, spunându-ne că se va realiza printr-un parteneriat public-privat, că se va realiza din fonduri europene, dar în momentul în care primarul şi majoritatea PSD, PNL, UDMR, PPDD decid ca 20 de milioane să fie împrumutaţi pe 25 de ani pentru a se realiza o pârtie de schi, noi am spus că suntem împotrivă, am votat împotrivă. Spun acest lucru pentru a conştientiza populaţia asupra acestor decizii greşite. Biroul Permanent Municipal şi Organizaţia Municipală PDL au luat o decizie să demareze o campanie de informare la nivelul municipiului cu privire la împrumutul pentru pârtia de schi. Din punct de vedere legal, primarul este acoperit, dar din punct de vedere al oportunităţii, al angajării unui împrumut pentru un proiect neviabil, cred că oamenii trebuie să ştie şi să reacţioneze.

Lipsă de realism total

Ioan Oltean, lider PDL BN: PDL, şi în speţă, organizaţia municipală a partidului, va face prin consilierii noştri, prin activiştii noştri, tot ce este posibil pentru a bloca banul public în sensul de a fi dirijat spre realizarea acestui obiectiv. Personal, nu am luat niciun fel de atitudine ştiind că acest obiectiv se doreşte a fi realizat cu fonduri europene, prin proiecte europene ş.a.m.d. Astăzi nu putem accepta ca 350 de miliarde de lei vechi, pentru că atât este valoarea totală a proiectului, să acceptăm ca o asemenea uriaşă sumă să fie dirijată spre realizarea unui proiect totalmente, dar totalmente, neviabil, neoportun. A aloca şi a te împrumuta cu 400 de miliarde pentru realizarea unor obiective care sunt neoportune comunităţii bistriţene înseamnă lipsă de realism total. Vom identifica toate modalităţile prin care noi încercăm să trezim opinia publică, pentru că este singura care mai poate în momentul de faţă să reacţioneze şi să blocheze un asemenea proiect. Dorim să se realizeze proiecte care să creeze posibilitatea de distracţie la nivelul municipiului, dar nu înainte de a se asfalta străzile oraşului, de a se introduce apă, canalizare, în toate zonele municipiului Bistriţa.

.............................

Citiţi ediţia print

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5