PDL Bistriţa: Vrem o administraţie corectă care să producă rezultate pentru cetăţenii ei, nu pentru ambiţiile unui primar

Primăria Bistriţa s-a îndatorat din nou. La mai bine de doi ani de la cele două hotărâri adoptate de Consiliul Local, prin care se confereau primarului legitimitatea de a semna pentru contractarea unui împrumut bancar de 40 de milioane de lei, în urma demersurilor făcute la mai multe sucursale bancare din ţară, contractul de creditare a fost semnat. Jumătate din suma împrumutată, adică 18,5 milioane de lei, va fi folosită pentru amenajarea pârtiei de schi din Complexul Wonderland de pe Dealul Cocoşului. Restul banilor vor fi folosiţi pentru construcţia unui pod, reabilitarea unor locuinţe şi continuarea lucrărilor la Parcul Industrial Sărata. Consilierii municipali PDL au reacţionat şi au spus că vor demara o campanie de informare la nivelul municipiului pentru a conştientiza cetăţenii asupra acestei decizii greşite luate de administraţia condusă de Ovidiu Creţu. În perioada următoare, democrat-liberalii au anunţat prin vocea preşedintelui PDL Bistriţa, Gheorghe Tuţă, că vor depune o iniţiativă de modificare a proiectului de hotărâre privind acest împrumut. Tuţă a mai spus că mizează în primul rând pe opinia publică, dar şi pe grupul consilierilor PNL care le vor susţine iniţiativa, odată schimbată realitatea politică. ,,Sper să îşi ordoneze şi liberalii un pic conduita, în sensul de a face legătura între ceea ce spun şi ceea ce fac”, a subliniat Gheorghe Tuţă.

Vom propune ca cele 18,5 milioane lei pentru pârtia de schi să fie alocate infrastructurii

Gheorghe Tuţă, preşedinte PDL Bistriţa: Grupul de consilierilor PDL va acţiona în perioada următoare pentru a menţine, pentru a repune pe linie această administraţie, pe o linie corectă, normală, care să producă rezultate pentru cetăţenii ei şi nu pentru ambiţiile unui primar sau ale unui grup sau altul. Noi am militat de la început pentru a nu lua împrumut pentru amenajarea pârtiei de schi. În 2012 am votat împotriva acestui proiect. Nu numai că am votat împotrivă, dar am făcut propuneri ca această sumă de bani să fie alocată infrastructurii rutiere, în primul rând, infrastructurii de apă –canal şi infrastructurii educaţionale. Acest lucru ne-a determinat să ieşim public şi de aici înainte vom ieşi consecvent şi vom pune nu numai o presiune politică, dar şi publică, cetăţenească asupra unei decizii cu efecte negative asupra viitorului oraşului.

În perioada următoare vom depune o iniţiativă de modificare a proiectului de hotărâre a acestui împrumut, prin care vom propune clar ca cele 18,5 milioane lei alocate pentru pârtia de schi să fie alocate infrastructurii rutiere, infrastructurii apă-canalizare şi educaţionale. În al doilea rând, organizaţia municipală va distribui la nivelul întregului municipiu pliante de informare privind destinaţia acestui împrumut şi modul cum se doreşte cheltuirea acestor bani. Sigur, pe primul plan sunt banii alocaţi pentru pârtia de schi.

Vizavi de iniţiativa noastră nu am discutat cu nici un grup de consilieri. Noi mizăm, în primul rând, pe consilierii care la votul legat de acest proiect au împărtăşit punctele noastre de vedere (n.r. - consilierii PDL şi consilierii PER). Eu sper ca lucrurile să se vadă dintr-o altă perspectivă, nu numai de consilierii PNL, fiindcă ei, sigur în discuţii informale, nu au fost foarte încântaţi să aprobe lucrul acesta, dar au aprobat. Vedeţi dumneavoastră, inepţia această că suntem o majoritate e foarte păguboasă atunci când se întâmplă nişte lucruri.

Eu mizez aici foarte mult şi pe aportul dumneavoastră al mass-media legat de această investiţie, fiindcă credeţi-mă nu este un demers politic, este o reacţie la o extravaganţă care poate să pună în mişcare milioane de euro pentru a demonstra că un om se ţine de cuvânt, doar pentru că a promis o pârtie de schi. Eu vă spun că oamenii nu privesc încântaţi acest împrumut.

Sper ca această masă critică să însemne ceva şi pentru consilierii liberali lucrul acesta, fiindcă trăim într-o altă realitate politică, şi poate are o semnificaţie această situaţie, în sensul că ei nu mai sunt în USL şi nu mai au neapărat angajamente politice. Sper să îşi ordoneze şi ei un pic conduita, în sensul de a face legătura între ceea ce spun şi ceea ce fac.

Ovidiu Creţu are impresia că dacă a primit un vot poate să facă orice

Alin Seserman, prim-vicepreşedinte PDL Bistriţa: Aşadar, în perioada următoare, vom face o campanie de informare, de conştientizare a opiniei publice, pentru că foarte multă lume nu ştie anumite aspecte ale activităţii primarului, ale primăriei, nu ştie că primarul nu e în stare să consume 200 de miliarde de lei anual. E un management slab în executivului Primăriei Bistriţa. Au rămas proiecte nefinalizate, neîncepute, tocmai din cauza managementului slab şi mă refer în primul rând la domnul primar şi la conducerea politică a Primăriei Bistriţa. Noi nu suntem în stare să cheltuim bani, să impulsionăm economia, mai ales în această perioadă de criză, când firmele ar fi putut să-şi găsească loc pe piaţă, să consume aceşti bani şi sigur a multiplica tot ceea ce înseamnă economia locală. Din start, e un proiect absolut ridicol şi cred că e ambiţia lui Ovidiu Creţu, cred că îi place maşinăria aia, e inginer la Comelf şi e pasionat de chestiunea care se învârte şi vrea neapărat să o pună în practică.

Primarul Ovidiu Creţu are impresia că dacă a primit un vot poate să facă orice. În momentul de faţă, Ovidiu Creţu chiar face ce îi taie capul prin oraş şi trebuie să îl oprim. Ce putem face noi e să informăm, să conştientizăm opinia publică şi să iniţiem un proiect de hotărâre. Dacă va fi votat, va fi foarte bine, dacă nu, deocamdată asta e situaţia. Se pare că are şi alte probleme şi poate avem norocul ca într-un timp scurt să putem opri mult mai uşor acest proiect, acest împrumut.

După fiecare acţiune a Primăriei Bistriţa vom depune o cerere pentru a vedea banii cheltuiţi

Mihai Sărmăşan, preşedinte TDL Bistriţa: Consilierii democrat-liberali au dat un vot negativ asupra bugetului. Din punctul meu de vedere şi al organizaţiei de tineret a PDL Bistriţa, după fiecare acţiune, vom depune la Primăria Bistriţa o cerere pentru a vedea câţi bani au fost alocaţi pentru fiecare acţiune, câţi bani s-au cheltuit, câţi bani au rămas. Au fost acţiune prevăzute în bugetul municipiului şi după cum bine ştiţi acestea nu s-au desfăşurat. Mă refer aici la Serbările Zăpezii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5