Contrabandă cu ţigari, la Maieru şi Nimigea

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sprijiniţi de cei din cadrul Posturilor de Poliţie Nimigea şi Maieru şi de poliţiştii Poliţiei oraşului Năsăud au documentat activitatea infracţională a unor persoane implicate în deţinerea şi comercializarea de produse accizabile provenite din contrabandă.

           „Din probele administrate în cauză a rezultat faptul că în perioada aprilie 2014- martie 2015, trei bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 41 de ani şi 68 de ani, din comunele Nimigea şi Maieru, ar fi deţinut la locuinţele lor, situate în localităţile Nimigea de Jos, Mocod şi Maieru, 8.260 de ţigarete, de mai multe mărci, provenite din Republica Ucraina, fără documente legale, pe care le-ar fi comercializat ulterior unor persoane fizice.

          Astfel, ca urmare a percheziţiilor domiciliare efectuate de poliţiştii IPJ BN la finele lunii martie a.c. la domiciliile celor cinci, în cadrul cărora au fost depistate 3.972 de ţigarete, provenite din contrabandă, patru dintre suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar ulterior Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa Năsăud a dispus faţă de aceştia luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile”, menţionează subinspector Vorginia Roşca, purtător de cuvânt al IPJ BN.

           Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate.

          Activităţile desfăşurate au beneficiat de suportul de specialitate al D.I.P.I..

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]