Percheziţii domiciliare într-un dosar de contrabandă cu ţigări, la Rodna şi Sângeorz-Băi

În perioada 3-4 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Sângeorz- Băi şi cei ai Postului de Poliţie Rodna, au desfăşurat şapte percheziţii domiciliare pe raza oraşului Sângeorz-Băi şi a localităţii Rodna, în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a unor persoane suspectate de comiterea infracţiunii de contrabandă.

Demersul vine în continuarea cercetărilor într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

"În urma acestei activităţi au fost identificate 5.120 de ţigarete, provenite din contrabandă, 9.600 de articole pirotehnice, precum şi 25 l de lichid incolor, cu miros specific de alcool. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi orice operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept”, se arată în comunicatul IPJ BN.
***
În 13 noiembrie a.c., o femeie, în vârstă de 37 de ani, şi un bărbat, de 40 de ani, ambii din Rodna, au fost depistaţi de poliţişti în trafic, pe raza comunei, în timp ce transportau în interiorul unui autoturism 50.000 de ţigarete, de provenienţă Ucraina, fără documente legale şi despre care existau indicii că ar fi fost introduse în România prin alte locuri decât cele supuse controlului vamal.
Faţă de cele două persoane, bănuite de săvârşirea infracţiunii de contrabandă, a fost dispusă luarea măsurii reţinerii pentru 24 de ore, iar ulterior Tribunalul Bistriţa-Năsăud a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, femeia având interdicţia de a părăsi limita teritorială a comunei Rodna, iar bărbatul limitele teritoriale ale judeţelor Bistriţa-Năsăud şi Cluj.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5