Trei bistriţeni şi un maramureşean, reţinuţi pentru contrabandă cu ţigări

Poliţiştii bistriţeni au prins în flagrant un bărbat care transporta 16.000 de ţigarete de contrabandă, anunţă IPJ BN, printr-un comunicat de presă. Miercuri, în continuarea cercetărilor într-o cauză penală a Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, poliţiştii au oprit în trafic, pe raza localităţii Telciu, un autovehicul condus de un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din Bistriţa, despre care existau suspiciuni că ar transporta ţigarete de contrabandă.

”În urma controlului efectuat asupra autoturismului, poliţiştii au descoperit în habitaclul acestuia sume de bani, ţigarete, de provenienţă Ucraina, fără documente legale şi despre care existau indicii că ar fi fost introduse în România prin alte locuri decât cele supuse controlului vamal. Ca urmare a cercetărilor şi verificărilor efectuate a rezultat faptul că ţigaretele ar fi fost achiziţionate de pe raza judeţului Maramureş. 

          Ulterior, poliţiştii au efectuat cinci percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bistriţa şi a localităţilor Salva, Mocod şi Livezile, la locuinţele unor persoane, cu vârste cuprinse între 26 şi 60 de ani, bănuite că în perioada decembrie 2014-iulie 2015 ar fi achiziţionat, deţinut şi comercializat ţigarete de contrabandă", se menţionează în comunicatul Poliţiei bistriţene.

                  În urma percheziţiilor efectuate au fost depistate 6.620 de petarde, deţinute fără documente legale, 188 de litri de alcool, 166.648 de ţigarete provenite din contrabandă, precum şi suma de 14.500 de euro, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. 

           Bistriţeanul de 39 de ani, o tânără de 26 de ani, tot din Bistriţa, un bărbat  de 31 de ani, din Livezile, precum şi un maramureşean, în vârstă de 38 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, contrabandă calificată şi orice operaţiuni cu obiecte pirotehnice efectuate fără drept. Aceştia vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud cu propunere de arestare preventivă.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5