Tânăr din Maramureş, reţinut pentru contrabandă cu ţigări

Poliţiştii din Bistriţa– Năsăud au depistat, în trafic, un tânăr care transporta, fără documente legale, aproximativ 100.000 de ţigarete de provenienţă Ucraina. În urma controlului, poliţiştii au constatat şi faptul că tânărul conducea autoturismul fără a deţine permis de conducere. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca acesta să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru dispunerea unei măsuri preventive.

 

          “În noaptea de 26 spre 27 martie a.c., poliţişti ai Secţiei 7 Poliţie Rurală Sângeorz- Băi din cadrul I.P.J. Bistriţa- Năsăud, au oprit în trafic, pe raza localităţii Ilva Mică, un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din localitatea Crăciuneşti, judeţul Maramureş, despre care existau suspiciuni că ar transporta ţigarete de contrabandă.
În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, poliţiştii au descoperit în portbagaj şi în habitaclul autoturismului 100.000 de ţigarete, de mai multe mărci, de provenienţă Republica Ucraina, fără documente legale şi despre care existau indicii că ar fi fost introduse în România prin alte locuri decât cele supuse controlului vamal”
, se arată în comunicatul IPJ BN.
          Totodată, poliţiştii au mai constatat faptul că tânărul ar fi condus autoturismul fără a deţine permis de conducere.


Ca urmare a cercetărilor şi verificărilor efectuate a rezultat faptul că ţigaretele ar proveni din contrabandă şi ar fi fost achiziţionate de la mai multe persoane, de pe raza judeţului Maramureş. Valoarea de piaţă a ţigaretelor descoperite a fost estimată la aproximativ 50.000 de lei.


Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]