Contractul pentru colectarea deşeurilor din judeţ va fi semnat luni

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară privind gestionarea integrată a deşeurilor municipale în judeţul Bistriţa-Năsăud (ADI deşeuri) va semna luni contractul de “Delegare prin Concesiune a Serviciului Public de Salubrizare respectiv activitatea de precolectare, colectare şi transport al deşeurilor municipale şi managementul Staţiilor de Transfer şi al Centrelor de Colectare, din judeţul Bistriţa-Năsăud”.

În urma raportului procedurii de licitaţie publică nr. 1837 din 4 decembrie, câştigătoare a fost desemnată compania Vitalia Servicii pentru Mediu SA în asociere cu SC Bratner Servicii Ecologice SA şi SC Floricon Salub SRL.

Licitaţia care a desemnat operatorul de salubritate care va colecta deşeurile din judeţul Bistriţa-Năsăud a fost contestată de trei ori - în iulie, septembrie şi octombrie 2013–, mai mult, a ajuns în instanţă, la “chemarea” SC Polaris M Holding SRL – lider al asocierii SC Polaris M Holdong SRL şi SC Urbana SA.

***
Când toată căile de atac s-au epuizat, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru gestionarea integrată a deşeurilor municipale în judeţul Bistriţa-Năsăud va semna un contract pe o perioadă de 96 luni (8 ani) cu operatorul de salubritate care va gestiona tot ce înseamnă precolectare, colectare, transport şi transfer al deşeurilor provenite de la populaţie, instituţii publice şi firme din judeţul nostru. În schimb, operatorul va plăti o redevenţă.

Valoare estimată a acestui contract este de 220.696.217,52 lei (fără TVA), în timp ce valoare anuală este estimată la 27.587.027,19 lei. În ceea ce priveşte valoarea anuală a redevenţei, aceasta reprezintă 7 % din valoarea anuală a contractului dar nu mai puţin de 1.900.000 lei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5