Copiii care provin din familii modeste pot primi o bursă integrală la un liceu în Marea Britanie

Dacă învaţă foarte bine şi vin din familii modeste, adolescenţii români pot prinde o bursă integrală la un liceu în Marea Britanie. Costul unui an de studiu în străinătate începe de la 7.000 de euro, scrie Evenimentul Zilei.
Un astfel de program este dezvoltat de Junior Achievement România (JAR) în parteneriat cu HMC pentru Europa Centrală și de Est.

În fiecare an, elevii de clasa a X-a își pot depune dosarele de selecţie în urma cărora vor ajunge să urmeze clasa a XI-a în Marea Britanie. În acest an, termenul până la care își pot depune candidaturile este 30 noiembrie.
Profilul urmat la şcoala din România nu are împortanţă, însă elevul trebuie să înveţe la cursuri de zi, iar venitul părinţilor să nu depăşească 25.000 de lire sterline pe an.

„Anual, între 5 şi 9 elevi sunt selectaţi pentru a urma cursurile unui liceu privat din Marea Britanie prin această metodă, la care se mai adaugă alţi câţiva cu burse parţiale”, spune Lucian Grămescu, coordonatorul acestui program din partea JAR.
Costuri pentru părinţi: de la 1.500 la 8.700 lire.

După depunerea dosarelor, elevii selecţionaţi (circa 40 din 200, câţi depun în fiecare an) sunt supuşi unui interviu de către reprezentanţii HMC în urma căruia rămân doar finaliştii.

Costul pe care le implică un astfel de program este de 1.500 de lire sterline. Bursa acoperă preţul studiilor, cazării (la cămin) şi mesei, banii de buzunar fiind asiguraţi de părinţi. La întoarcerea în România, echivalarea studiilor se face automat.

Altă variantă de studiu este contra cost. Un an de liceu în Marea Britanie costă circa 8.700 de lire sterline. „Cei mai mulţi elevi aleg Marea Britanie pentru că este singura ţară unde pot urma doi ani de studii şi unde se pot înscrie apoi la Bacalaureatul britanic sau cel internaţional, care le asigură acces mai uşor în universităţi bune”, a explicat Mihai Timofte, coordonatorul programului Liceu Public în Străinătate al International Education Center.

Aplicaţiile pot fi depuse până pe 28 februarie 2015.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5