Corala „A. Mureşanu” în sărbătoare

Catedrala „Sf.Trei Ierarhi” din Bistriţa a fost gazda marelui eveniment cultural bistriţean din 16 mai 2010: Concertul coral de muzică sacră „Te Deum Laudamus”, urmat de prezentarea şi lansarea lucrării (cărţii) „Cornel Pop şi rugăciunea cântată” a scriitorului bistriţean Menuţ Maximinian şi lansarea celui de al doilea CD cu muzică sacră din 2010 al Coralei intitulat „Cât de mărit este Domnul în Sion”.

La frumosul eveniment au fost prezenţi sute de iubitori ai muzicii corale, dl. primar Ovidiu-Teodor Creţu, fostul primar – dl. Vasile Moldovan, reprezentanţi ai instituţiilor culturale şi economice din judeţ, dl. Vasile G. Dâncu – editor al Editurii EIKON din Cluj-Napoca, ziarişti, Televiziunea AS-TV.

De peste munţi din dulcea Bucovină ne-au onorat cu prezenţa dragii noştri prieteni „Camerata Academica” din Câmpulung Moldovenesc, sub bagheta distinsului ei dirijor, dl. prof. Emil Forfotă, care au susţinut şi răspunsurile la Sf. Liturghie şi ne-au încântat cu piesele interpretate în a doua parte a concertului.

Părintele şi scriitorul bistriţean Ioan Pintea a prezentat elogios volumul „Pop Cornel şi rugăciunea cântată”, apoi a vorbit autorul lucrării, dl. Menuţ Maximinian, despre pasiunea cu care a lucrat şi experienţa unică pe care a avut-o în cele câteva luni de elaborare a acesteia. Au vorbit apoi editorul, dl. Vasile G. Dâncu, despre dragostea cu care a editat o asemenea carte, iar apoi a vorbit dl. arhidiacon, prof. Pop Cornel, cu modestia ce îl caracterizează, mulţumind tuturor celor ce au făcut posibilă apariţia unei lucrări despre viaţa şi despre activitatea sa de peste o jumătate de veac.

Corala „A. Mureşanu” a interpretat în prima parte a concertului piese corale în cunoscuta-i exigenţă şi virtuozitate sub bagheta mentorului său, Cornel Pop.

La festivitatea ce a urmat la Şcoala Specială „Sf. Maria”, cele două formaţii corale au interpretat în dialog o suită de piese corale de mare virtuozitate în prezenţa invitaţilor. Tot aici, d-na Cornelia Ardelean-Archiudean a vorbit în termeni elogioşi despre maestrul Pop Cornel, despre întâmplări plăcute petrecute împreună, interpretând şi o frumoasă piesă ardelenească în armonizarea vocală a formaţiilor corale.

Pop Ştefan

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5